2022 Radon Render: wel met 625 Wh accu, 750 Wh “coming soon”

Net als bijna iedereen in de fietsindustrie heeft ook de Duitse onlineaanbieder Radon Bikes last van de huidige schaarste aan fietsonderdelen. Dat betekent dat de nieuwe 2022 Radon Render, een 140/160 mm trailbike met trapondersteuning van Bosch, vooralsnog alleen met een 625 Wh accu verkrijgbaar is. De uitvoeringen met de grotere 750 Wh accu komen later pas. Omdat een beetje altijd nog beter is dan niets, stellen we je we je hier de Render 8.0 en de Render 9.0 voor.

Radon Render 2022

2022 Radon Render 9.0

2022 Radons Render: vanaf € 4.499,-

Radons Render 8.0 (€ 4.499,-) en 9.0 (€ 5.199,-) zijn beide voorzien van een Bosch 625 Wh PowerTube-accu, die is ondergebracht in de schuine buis. Opladen kan zowel door de stekker in het frame te pluggen alsook door de accu uit te nemen. Een compacte en relatief lichte Bosch CX-motor verzorgt de trapondersteuning, die je bij de Render 8.0 bedient met een Purion-diplay en bij de Render 9.0 met een Kiox-unit, waarbij display (centraal op het stuur) en bediening (bij het linker handvat) van elkaar gescheiden zijn. Opvallend detail: omdat de schuine buis vanwege de binnenin aanwezig accu niet kan knikken om de vorkkroon ruimte te geven, is de balhoofdbuis uitgerust met een BlockLock van Acros om ongwenst doordraaien tegen te gaan.

Vierpuntsvering

De 2022 Radon Render biedt aan de achterkant 140 mm veerweg, die Radon realiseert door een klassiek vierpuntsveersysteem met Horst-link toe te passen. In de meeste gevallen staat een dergelijk systeem gerant voor een combinatie van comfort en efficiëntie. Aan de voorkant beschikt de Render over 160 mm veerweg, wat heftig klinkt voor een trailbike, maar op zich niet verkeerd is. Immers; de Radon Render is met dik 23 kg flink zwaarder dan een motorloze trailbike. Op listige paadjes kan wat extra veerweg aan de voorkant kan dus helemaal geen kwaad.

Gemiddelde geo

Bij de geometrie neemt Radon geen risico’s; de waarden zijn actueel maar zeker niet radicaal. De zit- en balhoofdbuishoek bedragen (in maat L) respectievelijk 75 en 65 graden. De reach is met 546 mm niet al te lang, de achterbrug is dat met 559 mm juist wel. De maatvoering loopt van M tot XL, waardoor kleine rijders niet bij Radon terecht kunnen.

Radon Render 2022 geometrie

Radon Render 2022

Bosch verzorgt met een CX-motor de trapondersteuning.

Radon Render 2022

Alle Radon Renders hebben aan de voorkant een 203 mm remschijf en een remklauw met vier zuigers.

Niet misplaatst op een zware e-mtb: 32 mm brede velgen met brede 2.4/2.5 inch banden.

Radon Render 2022

In de gehele Render-lijn vind je uistluitend dempers met extern oliereservoir.

De Radon Render 8.0 kost € 4.499,-. Je krijgt daarvoor, naast een carbon frame met een Bosch CX-motor en 625 WH PowerTube-accu, een Fox-onderstel met een 36 Rhythm aan de voorkant en een Float X Performance achteraan. Het schakelgebeuren is een mix van Shimano Deore en Shimano XT, Magura levert de MT Trail-stoppers, met een vierzuigerremschoen aan de voorkant. De brede Düroc SD37-wielen zijn afkomstig van SUNringlé. Radon claimt een gewicht van 23,9 kg in framemaat M.

Voor de Radon Render 9.0 moet je € 5.199,- neertellen. Ook deze uitvoering heeft een 625 Wh PowerTube-accu van Bosch. De bediening is echter wat luxer dan die van de render 8.0, met een Bosch Kiox-unit met centrale display en bedienknoppen links op het stuur. Shimano’s XT-componenten verzorgen het schakelen en het remmen (met Deore cassette en ketting), SUNringlé levert de Düroc SD37 Expert-wielen met 32mm brede velgen en de dikke Minion-rubbers komen bij Maxxis vandaan. Radon claimt een gewicht van 23,5 kg in framemaat M.

Bron: radon-bikes.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments