Trek 2014 – Toch ook 27,5″!

Het was wat, die nieuwe Fuel EX en Remedy die Trek onlangs onthulde. Veel likers, om in social media termen te spreken, maar zeker ook een grote horde die een klaagzang richting Trek uitte: “Trek mist volledig de boot wat betreft 27,5!”.

Hier het antwoord van Trek dat zij zojuist officieel bekend maakte:

 

“(Waterloo, WI) – Trek Bicycle today previewed their 650b plans to European retailers and select members of the European bike press, unveiling two revamped platforms in the technical trail and enduro product lines. The Slash and Remedy lines will be offered in 650b options to address those segments where the emerging wheel size is most suited to the terrain and rider demands.”

 

Een duidelijk statement dus van Trek over waar zij de toegevoegde waarde van die tussenwielmaat het grootst achten.

Slash
De Slash, met 160 mm veerweg, is compleet vanaf een leeg stuk papier opnieuw uitgetekend en toegespitst op de enduro boom. Zo is de stuurhoek vlakker gezet en de trapas lager geplaatst in vergelijking met de voorgaande 26″ versie. Men heeft daarnaast 350 gram weten te besparen bij dit nieuwe frame ten opzichte van het vorige model.

Wat niet verandert is het veersysteem. Trek blijft vasthouden aan de ABP (Active Braking Pivot) layout met een floating dempermontage tussen de tuimelaar en de liggende vork. Bij alle modellen wordt de Fox Trek-only DRCV demper toegepast.

TrekSlash2014_01

De line-up bestaat uit de Slash 9 met een SRAM XO/X1 11 speed groep en Fox Factory Series 34 vork met FIT demper. De Slash 8 is de het middelste model uit de serie en krijgt een Shimano SLX/XT 2×10 groepset mee. Vooraan is een Fox Evolution Series 34 Talas vork gemonteerd. De hekkensluiter is de Slash 7 welke voorzien is van een SRAM X7/X9 groepset en een RockShox Pike RC voorvork.

Remedy
“I need a Remedy”, zongen de Black Crows ooit. Misschien dat dat nog meer op gaat voor 2014, want Trek geeft je de keuze tussen de meest ‘markt conforme’ wielen: 29″ of 27,5″. Daarmee vervangt Trek vanaf het komende modeljaar de 26″ versies in de Remedy line-up. Had de 26″ versie nog 150 mm veerweg, met de iets vergrootte wielmaat is de veerweg 10 mm ingekort.

De nieuwste 27,5″ modellen zijn niet slechts snel ingeschoven om de klaagzang te beantwoorden. Er zijn namelijk ook OCLV carbon modellen beschikbaar en carbon modellen… die ontwikkel je niet in een paar weken.

TrekRemedy2014_01

Trek heeft duidelijk hoge verwachtingen van het Remedy model gezien het aantal uitvoeringen. Begin juni introduceerde Trek de 3 modellen van de Remedy met 29″ wielen. Daar komen nu maar liefst 6 nieuwe modellen met de 27,5″ wielen bij; 3 aluminium modellen, respectievelijk de Remedy 7, 8 en 9 en 3 OCLV carbon modellen, te weten de Remedy 9.7, 9.8 en 9.9.

Net als de Slash is de Remedy uitgevoerd met de Mino Link, waarmee je de geometrie naar smaak lichtjes kunt finetunen.

Leverbaar vanaf het najaar
De nieuwe modellen zullen in het komende najaar pas leverbaar zijn, waarbij mogelijk per land enkele uitvoeringen niet gevoerd zullen worden. Prijzen zijn op het moment van dit schrijven nog niet bekend.

Bron: www.trekbikes.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Editor
Lars
10 jaren geleden

oei, die zagen we niet aankomen. Nog niet NU, iig.

’t wordt trouwens wel gekker en gekker met de modellenveelvoud, die zich uiteraard voortzet in alles dat met wielen en voorvorken te maken heeft. Pfff, je zou maar inkoop/verkoopplanner zijn…

Even kijken bij de buren: Nu Speci nog…

Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden

‘I got the poison, I got the remedy’, zong the Prodigy ooit. ;)

Die volcarbon Remedy ziet er bijzonder clean uit. Mooi! De alu achterbruggen zijn asymmetrisch zoals op de afgebeelde Slash.

Trek heeft trouwens ook leuke infographics gemaakt om te bepalen welke wielmaat beter bij je past, check:comment image en
comment image (bikerumor links)

Spesh komt voor 2014 niet met 650b. Pas als zeker is dat je er een hoop fietsen in kunt verkopen stappen ze in, en dan meteen serieus, gok ik zo. Houdt het gamma voor nu wel lekker overzichtelijk.

Eric W
Admin
Eric W
10 jaren geleden

YESSS!!! XR3 & XR4 banden in 650b!

Interessant, enerzijds omdat Trek hier noemt dat een 27.5″ wiel niet zo’n hele grote spong is t.o.v. een 26″ wiel, maar tegelijkertijd toegeeft aan de druk van consument en concurrent. Dat ze ook/(alsnog) op deze maat springen geeft ook weer aan dat 29″ wielen, zeker in combinatie met grotere veerwegen, geen universele oplossing zijn.