Project Once upon… Open brief aan Trek Bicycles

Van Lars Vogelenzang Datum 9 september 2013
Aan jburke @ trekbikes.com
Cc gfisher @ trekbikes.com
Bcc gklein @ aol.com
Onderwerp Project Once upon…
Bijlage ProjectOne_GF.jpg
Goedendag,

via jullie advertentie die ik onlangs tegen kwam in een Dirt Rag (voor het gemak heb ik een foto van die bewuste advertentie als bijlage toegevoegd) en het Velozine Trekworld verslag, vernam ik dat Trek Bicycles in 2014 de Project One collectie uitbreidt met een aantal mountainbikemodellen.

Een avondje kleuren leverde meest waanzinnige kleurencombinaties op! Van vlammen tot verschrikkelijk tot Velozine, vanalles is mogelijk. Prachtig!Het kan nog gekker! Als ik met een schuin oog naar de racecollectie kijk, zie ik dat ‘ein geringer Aufpreis’ mij dezelfde tijdmachine brengt als Fabian Cancellara, of het werkpaard van Jens Voigt. Maar ik wil niet de fiets van Fabian of Voigt. Nee, ik wil de fiets van Fisher.

Laat ik het anders stellen: ik wil een Fisher fiets… en met Project One collectie kan Trek Bicycles dit mogelijk maken! Ik wil dus, bijvoorbeeld, geen Trek Superfly. Nee ik wil een Gary Fisher Superfly. Met in grote letters ‘Gary Fisher’ op de onderbuis. Vrolijke Fisher kleurtjes en een double mountain head badge. Nog meer suggestie? Mais oui! Een Superfly SS verkleed als Rig. Een Fuel EX29 omgekat tot Rumblefish en een Remedy 29 wordt natuurlijk een Roscoe. Ik noem maar eens wat. Zolang mijn portemonnee het maar met me eens is, waarom niet? De klant is koning, toch?

Ik besef dat dit afwijkt van het huidige merkenbeleid van Trek Bicycles, maar eigenlijk is het niet veel meer dan een Trek met een ander kleurtje. Daarbij: het is algemeen bekend dat het Gary Fisher label destijds niet werd gestopt omdat de verkoop ervan tegenviel. Ik ben er daarom van overtuigd dat hier markt voor is! Sterker nog, de eerder genoemde advertentie doet mij vermoeden dat zelfs de oude meester zelf er zijn pensioen voor zou inleveren…

In afwachting van Trekworld 2015 verblijf ik.

Met vriendelijke groet,

Lars Vogelenzang (een mountainbiker die het beste met jullie voor heeft)

ps: om snel en eenvoudig te kunnen starten: Frame+vork kits zijn welkom!

Lars Vogelenzang heeft volgende bestand(en) bijgevoegd:
ProjectOne_GF

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
10 jaren geleden

Wait.. Whut? Beetje wollige manier om te zeggen dat je Gary Fisher bikes terug wilt. Misschien toch maar in het Engels versturen?

Toine
Toine
10 jaren geleden

Gary Fisher was precies een goeie merknaam van Trek om nog eens wat rare experimenten mee te lanceren… even wat cult-achtigs, en lekker raar :)

Pierre Noiret
Pierre Noiret
10 jaren geleden

29″ is dermate mainstream geworden dat de naam de lading niet meer dekt.
Maar op een modern vormgegeven transportfiets?

Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden

Ja, een Fisher! Of een Bontrager, of een Klein. Of – open zenuw – een Madone LeMond?

Waardeer de mooie apparaten die ze in Waterloo maken, verwonder je slechts over de politiek erachter. ;)

Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden

Ja, dat wordt niet weer een Poprad zoals we die kenden, dus, als Time em gaat maken.