Be like Vouilloz: 100% handschoenen

Dezelfde handschoenen als 10 voudig wereldkampioen downhill Nicolas Vouilloz, dan moet je toch gewoonweg een deel van zijn skills meekrijgen? Of werkt dat zo niet? Hoedanook, als de handschoenen goed genoeg zijn voor Monsieur ET, dan ben ik ten minste nieuwsgierig of dit relatief nieuwe merk ook daadwerkelijk handschoenen levert die de strijd met de gerenommeerde merken aankunnen. Ik ging op stap met een paar iTrack handschoenen in de kleur oranje.

100percentvouilloz

Het oog wil ook wat
Niet voor niets koos ik voor de opvallende oranje versie van deze handschoenen. Die mogen van mij best goed opvallen, zelfs contrasteren met de rest van de outfit. Zwart is ook maar zo zwart en oranje is natuurlijk het nieuwe zwart. Wil je echter gesoigneerd aan de start van elke wedstrijd / marathon / toertocht / ritje met je vrienden staan, dan kun je van deze handschoenen maar beter een dozijn op voorraad nemen. Zo mooi en helder oranje de bovenkant is en zo maagdelijk wit de palm, zo snel zijn ze ook vies na een ritje. Vlekken van je bidondopje, van het zweet van je gezicht en van je ketting, ze zitten er in een mum van tijd op. Na een weekje vakantie zagen de handschoenen er al behoorlijk used & abused uit. Een goede wasbeurt na de vakantie deed de oranje bovenkant echter weer fatsoenlijk opleven.

itrack02

itrack03

Wie de handschoen past, trekke hem aan
“Ze moeten passen als een tweede huid, strak, zonder af te knellen” aldus de vertegenwoordiger. Waar ik van Troy Lee doorgaans maat L / 10 heb, kies ik bij deze iTracks voor maat M. Die zitten inderdaad strak genoeg, alleen het passen als een tweede huid, daar merk ik tijdens de eerste rit nog niet veel van: de duim lijkt te lang en wijs- en middelvinger voelen kort aan, zo kort dat op de eerste rit het puntje van mijn wijsvinger door de tegendruk afgekneld wordt. Geen goed begin, zo ga ik natuurlijk nooit als Vouilloz rijden!

Na een week dragen echter, werd de pasvorm van de handschoenen merkbaar beter. Alsof de handschoenen zich nog even moeten zetten naar je hand, hier en daar wat krimpen en rekken. Mijn wijsvinger zit nog steeds tegen de voorkant aan, maar nu zonder voor een drukpunt te zorgen. De enige zorg die ik heb is dat ik er met mijn nagels een keer doorheen ga prikken. Wat wel goed is aan de handschoenen is dat de clarino leren handpalm in mijn geval niet dubbel gaat zitten als ik een handvat vasthoudt. Vooral met Ergon-style handvatten, willen mijn Troy Lee Air’s nog wel een extra randje onder mijn handpalm vormen.

Wat ook erg fijn is, is het lipje aan de handschoenen. Daarmee trek je de handschoenen heel makkelijk aan. De handschoenen zijn namelijk niet voorzien van van een klittenband sluiting, maar van een elastische neopreen band bij de pols.

itrack01

Verdict
Drie maanden en de nodige kilometers verder, durf ik te stellen dat ik dit paar handschoenen steeds meer ben gaan waarderen. De looks zijn spot-on, de grip op het stuur dankzij het clarino leer erg goed en de pasvorm is inderdaad … 100%. Wel is het handig om de handschoenen te passen, voordat je tot een koop overgaat. Deze handschoenen moeten strak zitten, anders gaat een groot deel van wat hierboven staat namelijk niet op.

Meer informatie: www.ride100percent.com

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Posted in Reviews.