Video: Schoenmaker blijf bij je leest

Volg het werk van Nederlands langst bestaande framebouwer

Velove_logo.jpg

Sommige mensen zijn goed in het bouwen van fietsframes, sommigen in het maken van videos. Schoenmaker blijf bij je leest… Dat dacht Frank van ’t Hof ook. Hij rijdt graag op een racefiets, maar kan ze niet zelf bouwen. Dat liet hij dan ook over aan vader en zoon Braun, terwijl hijzelf het hele proces met de camera vastlegde.

“Ik heb pas geleden mijn op maat gemaakte stalen racefiets kunnen ophalen bij Herman Braun. Nu is dat op zichzelf misschien niet zo heel bijzonder, ware het niet dat ik het hele proces heb gefilmd.

Deze film is een soort ode aan mijn eigen fiets die een beetje uit de hand is gelopen en ik maar gewoon aan Herman heb gegeven in de hoop dat mensen weer eens aan Herman gaan denken.”

Het Braun-duo mag dan misschien wel de langst bestaande framebouwerij van Nederland hebben, het wil nog niet zeggen dat het er ouderwets aan toe gaat. Verre van, zelfs. De werkplaats is voorzien van veel modern en vooral specifiek gereedschap om efficiënt én precies met dunwandige buizen te kunnen werken.

Hier bij Velozine zijn we vooral van de banden met nopjes, en Braun maakt die ook wel, maar eigenlijk is het type fiets in dit verhaal geheel irrelevant. Wij vinden het gewoon mooi om te zien hoe een rijwiel tot stand komt, maar oordeel vooral zelf:

Posted in Velove and tagged , , , , .