Video | Rob Warner’s ‘The Way Back’

Met de wereldbekerwedstrijden in Val di Sole kwam in september 2022 niet alleen het einde van het wereldbekerseizoen van dat jaar, maar óók aan de lange carrière van Rob Warner als ‘The Voice’ van het mountainbiken. De mountainbikewereldbeker maakte bijna drie decennia deel uit van zijn leven. En met wegvallen van zijn rol als commentator viel hij in een diep gat. Rob Warner geeft in de diepgaande documentaire ‘The Way Back’ een inkijk in zijn weg terug naar de wereldbeker.

Rob Warner – The Way Back video

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Rob Warner’s ‘The Way Back’

Ruim veertien jaar lang was Rob Warner dé stem van het mountainbiken. Ooit zelf begonnen als downhiller die wereldbekers reed en er ook één won, werd zijn naam ná z’n racecarrière pas écht voorgoed verbonden met de mountainbikesport. Eerst bij Freecaster.tv, de eerste streamingdienst die de UCI World Cup’s uitzond, daarna bij Red Bull. In september 2022 werd zijn loopbaan als ‘The Voice’ van het mountainbiken afgesloten. Want vanaf 2023 wordt de wereldbeker georganiseerd én uitgezonden door Warner Brothers Discovery. En nee, dat is géén familie.

In de video ‘The Way Back’ geeft Rob Warner je een een inkijk in zijn weg terug. Terug naar de wereldbeker. Als stem, of als racer…?

Rob Warner openhartig over z’n worstelingen, z’n terugkeer en een diagnose…

Rob Warner’s ‘The Way Back’ is overduidelijk een film met een dikke knipoog. Maar dat er méér dan een kern van waarheid in zit, werd afgelopen week óók duidelijk. Hij schoof aan bij Olly Wilkins en Davi Birks voor hun podcast ‘The Ride Companion’. Daarin geeft Rob Warner voor het eerst een écht diepe inkijk in zijn leven. Zo vertelt hij over de worstelingen die hij met zichzelf kreeg ná het kwijtraken van zijn rol als ‘The Voice’. Maar ook hoe het was om daarna terug te gaan naar de wereldbekerwedstrijden. En hij doet voor het eerst publiekelijk iets uit de doeken wat hij sinds zes jaar als wetenschap over zichzelf meedraagt. Iets dat veel verklaart, maar het er niet gemakkelijker op maakt…

Ja, het is een lange podcast, maar zéér de moeite waard.

Luister je liever zonder video, dan kun je de podcast beluisteren via je favoriete podcast-platforms zoals de Apple Podcast, Spotify en Amazon.

Geplaatst in Specials en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments