BikeYoke Revive: nu nog langer én gebruiksvriendelijker

Bikeyoke verrast met een snelle update van de dropper. Omdat het kan.

In mei introduceerden we de Revive, de dropper zadelpen van BikeYoke. Een jong, klein bedrijf, dat bestaat uit ervaren constructeurs uit de fietsindustrie. Zonder de “commerciële ballast” die veel grote bedrijven kenmerkt en daarom in staat om snel te reageren op de markt.

Wat heet… De uitkomst van onze duurtest is nog niet eens gepubliceerd, of hij is al achterhaald. De Revive is namelijk nú al verbeterd. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Want zonder alles al te verklappen: Wij zijn blij met de Revive. Wat is er dan in hemelsnaam al veranderd?

Meer is beter!?

Ten eerste introduceert BikeYoke een variant met maar liefst 185 mm drop. BikeYoke heeft de wanddiktes versterkt om tot een goed werkend een stabiele pen te komen bij dergelijke lengtes. De relatief kleine hoogte van de afdichting tussen het onderste en bovenste deel van de pen is daarbij bewaard gebleven: De pen zal ongeveer net zo lang zijn als een Reverb met 170 mm drop.

Reviven zonder gereedschap

De Revive pen is bewust ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden ontlucht, wanneer lucht en olie zich in de pen in de hoofdkamer hebben gemengd en er dus verticale speling in de pen ontstaat. Ontluchten doe je via een ventiel dat je met een inbussleutel bedient. Vanaf nu, echter, kan je multitool thuis laten, want BikeYoke levert een hendeltje mee dat naar keuze in de pen kan blijven zitten, of afgenomen kan worden. Niet noodzakelijk, wel handig.

Poortwachter

Je kan je echter ook bijna afvragen waarom de Revive feature er nog opzit. De kans dat olie en lucht zich intern vermengen, is vanaf nu namelijk kleiner dan voorheen, volgens BikeYoke. Want in de nieuwe Revive zit nu een klein gepatenteerd membraan. Precies op de plek waar in de huidige Revive, als je hem om de kop zet of plat legt, de lucht kan mengen met de olie. Beeldmateriaal is helaas nog niet voorhanden, maar waar het op neer komt dat dit membraan de ene kant op de lucht tegenhoudt, maar de andere kant op de olie vrij laat doorstromen. Stefan Sack van BikeYoke beweert dat dit alles gebeurt zonder de extra weerstand die een bewegende zuiger oplevert…

Zónder remote

Met de sterke opkomst van allerlei aftermarket hendels voor de bediening van je dropper, heeft BikeYoke doen besluiten om hun Revive ook beschikbaar te stellen zónder remote. Je kunt dan een remote kopen van een ander merk dat beter past bij jouw voorkeuren ten aanzien van bediening, plaatsing, kleur.

Adviesprijzen, geldig vanaf 1 september

  • Revive 125 met remote: €359
  • Revive 160 met remote: €379
  • Revive 185 met remote: €419
  • Revive 125 zonder remote: €319
  • Revive 160 zonder remote: €339
  • Revive 185 zonder remote: €379

De vernieuwde 125 en 160 zijn per direct leverbaar, de 185 vanaf half augustus

Meer informatie: www.bikeyoke.de

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , , , .