5 januari 2019: Montferland Night Ride

Op avontuur tijdens het avonduur met Natuurmonumenten

In het donker fietsen in het bos: Het mag op veel plekken simpelweg niet. Het verstoort het ritme van de dieren die juist vaak in de avond op pad gaan voor eten, ‘ontmoetingen met anderen’ in een donker bos of om Pokémon te vangen, of zo…

Het is daarom juist opvallend dat niemand minder dan Natuurmonumenten alweer voor het derde jaar op rij een Night Ride door het Bergherbos in het Montferland organiseert. Dit is dus je kans om legaal ‘s avonds over een mountainbikeroute te banjeren.

Daarmee lijkt deze Night Ride, georganiseerd door wielerclub De Pedaleur, Natuurmonumenten en Specialized, een jaarlijks terugkerend evenement te worden. Alhoewel; de derde editie vindt ditmaal plaats op zaterdagavond 5 januari… in 2019 dus.

Het eerste weekend van het nieuwe jaar is zodoende meteen een mooi fietsweekend. Daags nadien, op zondag 6 januari, organiseert Specialized Europe namelijk een open cyclocrosswedstrijd, waarvoor je dus géén KNWU-licentie nodig hebt. Beide evenementen starten in ’s-Heerenberg en je hebt dan eveneens de kans om een blik binnen te werpen bij het Europese hoofdkwartier van Specialized. Al hoewel, doe dat maar niet letterlijk; straks raak je nog wat…

De Montferland Night Ride is een benefiettocht en met je deelname steun je de natuur in het Montferland. Inschrijven kost je €22,50, waarvan €15 rechtstreeks besteed worden aan het onderhoud en ontwikkeling van het gebied. Leden van Natuurmonumenten betalen €5 minder.

De inkomsten van de benefiettocht worden deze editie besteed aan het bevorderen van wilde bloemen in het gebied zodat insecten meer kans hebben te overleven. Door een donatie van €5 extra, ding je automatisch mee naar diverse prijzen.

Meer informatie, het volledige programma en de inschrijfmogelijkheid vind je via: www.natuurmonumenten.nl/nightride

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments