Be a(nother) big One – BeOne CRD29 LTD

‘When it rains, it pours’ luidt het spreekwoord. In de aanloop naar de EuroBike druppelt er vanuit diverse kanten nieuws binnen. Dit keer van dichter bij huis: BeOne.

De door BeOne gesponsorde, inmiddels full-time veldrijder en nog maar part-time mountainbiker, Thijs Al verscheen op het onlangs verreden Nederlands Kampioenschap met de nieuwste telg van BeOne; de CRD29 Ltd. Het laat zich raden waar die ’29’ op slaat…. De oplettende lezers zien een andere naam op het frame staan; deze wordt vervangen door de typeaanduiding ‘CRD’. Op de EuroBike wordt de fiets officieel voor het eerst in volle glorie getoond, maar bij deze al vast details en enkele foto’s.

Het hart van deze 29ers wordt gevormd door een geheel nieuw ontwikkeld carbon frame met een aantal subtiele details. Zo lopen de kabels via ‘liners’ door het frame. Dit geldt dus voor zowel de schakelkabels als de hydraulische leiding voor de achterrem! Zoals tegenwoordig veel constructeurs verkiest BeOne ook voor een plaatsing van de achterrem op de liggende vork. Een logische keuze: de liggende vork is meer opgewassen tegen hogere krachten en maakt het mogelijk om de staande vork te minimaliseren. Dit heeft op zijn beurt weer een positief effect op het trillingsdempende vermogen van het frame en resulteert eveneens in een lager gewicht. In diezelfde gewichtsbesparende gedachte is dit frame ook voorzien van carbon dropouts. Rond de trapas is het frame flink oversized en ditzelfde zien we bij het balhoofd. Daar heeft BeOne ook gekozen om mee te gaan in de laatste trend van de 1 1/8″-1.5″ stuurbuizen.

Dat BeOne inzet op 29ers is eigenlijk niet bijzonder. Wat meer bijzonder is, is dat zij naast deze nieuwe CRD29 met 29″ wielen ook hun huidige 26″ carbon hardtail vervangen door een 26″ versie van de hier getoonde 29er. Hetzelfde ontwerp met dezelfde details, maar je kunt dus nu kiezen voor 26″ of 29″ wielen…

De hier getoonde versie betreft een limited edition zoals hij ook door Thijs Al nu gebruikt wordt en zal als frame-only leverbaar zijn in de maten 17″, 19″ en 21″ voor een prijs van €1599,-. Optioneel is een 535 gram lichte starre carbon vork voor dit frame leverbaar. De prijs van deze vork is nog niet bekend. Meer details over dit nieuwe frame, de complete carbon fiets (CRD29 Comp) en de aluminium variant (CRD29 Sport), alsook prijzen en exacte levertijden zullen op de EuroBike bekend worden gemaakt.

Ow, en voor wie zich afvroeg wanneer Vredestein met een 29″ band zal komen; nu dus!.

Bron: www.beone-bikes.nl

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

cool! Vredestein 29″ inch banden. Dit heeft mijn persoonlijk aandacht. ;-) Oja de fietsen zien er ook wel aardig uit

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Ik vind em eigenlijk wel mooi… Lekker understated en strak, net als de oude 26er carbon modellen van BeOne. Kijken of we weer wat gelijkenissen kunnen vinden bij andere merken, zoals Simplon en Ghost.