Bergrace Lunteren

Na de semi-live Eurobike reports, kwamen we uit tropische temperaturen afgezakt naar het Lunterse, alwaar de laatste ronde van de Bergraces plaats vond. Bas’ en Kiona’s eigen verhalen zullen later volgen, hier alvast wat impressies.

Bas nam de naam op zijn banden, Black Panther, iets te letterlijk…


In de serie kent hij ne wheelie… ook Kiona heeft geoefend!

Nieuw tenue = nieuwe ronde, nieuwe kansen en resulterend in meteen een derde stek.

Het verhaal van Kiona:

Bij de training op het rondje donderdag voor de Bergrace in Lunteren wist ik ‘t nog niet zo… OK, de omgeving van De Goudsberg is super om te mountainbiken. Altijd een uitdaging de griploze klimmetjes te halen en met fiets naar beneden glijden van de losse afdalingen. Maar of het nu echt zo leuk zou zijn in de wedstrijd?
Hmmmm… Laten we zeggen dat ik nogal een hekel heb aan lopen in een wedstrijd. En dat dat zou moeten, al reed ik op donderdag nog alles, stond als een paal boven water.

Toch ging ik zondag met goede zin naar de wedstrijd. We hadden onze nieuwe teamkleding voor seizoen 2011 mooi op tijd binnen gekregen zodat ik die nog aankon deze race en mijn fiets was tiptop in orde en gepoetst.

Vijf minuten voor het opstellen liet ik echter aan Coen en Jeroen zien, dat mijn achterrem een nogal variërend drukpunt had. De ene keer trok ik ‘m naar mijn handvat, de volgende keer was het prima. “Euh, hij lekt hier olie”, zei Jeroen, wijzend op de remleiding net onder de remhendel. Dat gingen wij natuurlijk nooit meer op tijd gerepareerd krijgen! Ik zag mijn wedstrijd in rook opgaan…

Uiteindelijk besloten we de achterrem van JeroenK over te zetten op mijn fiets. Met 3 mechaniekers (Jeroen, Coen en EricW) en wat extra hulp was het klusje zo geklaard en kon ik op tijd opstellen. Nu kon er toch niets meer mis gaan?

Nee, niet echt. OK, de start van de dames blijft vervelend, zo vlak achter de ‘heren 75’ aan. Binnen de kortste keren rij je al in de staart van dat veld en ik kan maar niet genoeg benadrukken dat dat toch wel heel erg het wedstrijdverloop bij de dames bepaalt. Waarom de dames (met het kleine clubje dat altijd heel snel uit elkaar valt) niet voor de heren mogen starten… ?

Na die start vol oponthoud lag ik op de 4e plek en kroop ik beetje bij beetje dichter bij de nummer 3. Pas in de laatste ronde haalde ik haar in. Ze sloot nog even aan, maar met nog een halve ronde te gaan moest ze definitief lossen en reed ik nog een halve minuut bij haar weg. Gefinisht als 3e! Daar ben ik natuurlijk zeer tevreden mee!

Geplaatst in Nieuws.
guest
14 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
10 jaren geleden

Mooi tenue!

Ninko
Ninko
10 jaren geleden

Sgon pekske! Netjes gereden dame en heer! :)

Pieter
Pieter
10 jaren geleden

Goed bezig Kiona….. .mooi trikot ook!

Erik
Erik
10 jaren geleden

Leuke outfit idd. : gefeliciteerd! :)

Nog wat fotootjes die ik gemaakt heb op: http://www.eriknienhuis.nl/fotos/?dir=20110904

Sven
Sven
10 jaren geleden

Zuut good oet!

Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden

Wheelie met het stuurbord naar de jury gedraaid, voor als de chip niet werkt, naar ik later hoorde. ;)

Lunteren was echt een heerlijk parcours! Flink afgezien, maar dat was een stuk makkelijker op dit rondje dan op andere, saaiere… Het parcours was hier daadwerkelijk uitdagend, niet alleen de race. Echt van genoten!

Nard
Nard
10 jaren geleden

Outfit ziet er goed uit.
Kiona gefeliciteerd.
Bas, van jou verwacht ik een sterk verhaal.

bettes
bettes
10 jaren geleden

Stijlcoach coen moet wel nog even bijpolijsten… Ellebogen naar buiten voor het rijden, armen gestrekt voor een wheelie!

JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden

Ik zeg stijlcoach Bettes meldt zich bij deze aan voor dat bijpolijst klusje! :-)

bettes
bettes
10 jaren geleden
Reply to  JeroenK

Make me an offer i can’t refuse (ik dacht aan een ventana 2012 el rey in teamkleuren)! Workshops wel enkel aan het Gardameer en bergaf…

Exar
Exar
10 jaren geleden

Mijn sterke verhaal komt nog, het is een episch verhaal vol afzien en lijden, de Odyssee van Homerus is er niks bij. Spoiler : hard over the bar gaan (resultaat: zie foto) was een van de vrolijkere momenten van mijn race…

Sven
Sven
10 jaren geleden
Reply to  Exar

Da’s niet sterk.. Vooral met je nieuwe tenue. Geen blessures aan over gehouden?

Jeroen
Admin
Jeroen
10 jaren geleden
Reply to  Sven

Een vakantie… dat kun je niet onder blessures rekenen, toch? :-)