Bikefestival Nieuwegein – op naar de volgende?

Afgelopen weekend vond in Nieuwegein een heus Bikefestival plaats… tenminste, met de naam op de groei, was het nu voornamelijk een XL demoweekend, waarbij racefietsen, mountainbikes en zelfs een paar stadsfietsen en e-bikes geprobeerd konden worden. Organisator Daniel Bentveld, voorheen bekend van de BikeMotion, wist dat een dergelijk evenement ook in Nederland bestaansrecht had en eigenlijk alleen de weergoden dachten er anders over. Ondanks de slechte weersverwachtingen, was het aantal bezoekers zeker goed te noemen voor een eerste keer. Meer dan 250 deelnemers lieten zich niet door het weer van de wijs maken en de aanwezigheid van Easy Washer en een verdwaalde Karcher zorgden ervoor dat eenieder zich volop kon uitleven op de vele testfietsen.

Dat de exposanten niet de minste fietsen mee hadden gebracht, toont aan dat zij vertrouwen hebben in het slagen van het Bikefestival. De reacties van zowel de deelnemers als exposanten waren positief en constructief. Als volgend jaar de zon wat meewerkt, het middenterrein wat meer vertier krijgt en er enkele kleine wedstrijdjes verreden worden, dan is het met recht een festival. Wie weet waar het in de toekomst toe kan leiden? A campingflight to Bikefestival Nedereindse Berg anyone…?

Het Bikefestival vond dus plaats op de Nedereindse Berg in Nieuwegein. Met een wielerbaan (met hoogteverschil), een skeelerbaan (waarop de exposanten stonden), een mountainbikeparcours en een bikepark, biedt dit gebied verrassend veel mogelijkheden!

Wij dachten met de Mowag even een rondje te mogen blazen… blijkbaar bedoelt Bikefreak Magazine met 29er testcentre iets anders ;-)

Icycle organiseerde een clinic onder leiding van Joost Wichman. Helaas was die ziek, maar vonden ze in Ronald Mostert een waardige vervanger!

Met een dreigend donkere lucht op de achtergrond, bleef het testparcours ineens verdacht leeg… voelden de bikers de bui al hangen?!

Het einde van de dag… de bikers zijn uitgeput, de exposanten tevreden…

Tekst en foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Jammer dat ik er niet bij kon zijn, want de opzet vind ik erg mooi! Volgend jaar weer?

Jurriaan
Jurriaan
12 jaren geleden

Muggenziften: Nedereindse Berg ligt in Utrecht.

Stefan
Stefan
12 jaren geleden
Reply to  Jurriaan

Haha tricky one.

Het is Skipiste Nieuwegein
Het adres zegt Utrecht
Het heeft een IJsselsteins telefoonnummer

Wie het weet mag het zeggen!

Kiona
Kiona
12 jaren geleden
Reply to  Stefan

Google Maps zegt dat het nog binnen de stads-/gemeentegrenzen van Utrecht ligt… Dan neem ik aan dat zij hun huiswerk hebben gedaan en Jurriaan dus gelijk heeft.

etienne
etienne
12 jaren geleden

Het was mooi opgezet. Het grootste minpuntje (van de zaterdag) was het weer.
Overigens voelt de Nedereindse Berg niet als Utrecht, afgezien van het provinciale dan.