BikeYoke dropt wat nieuwtjes

‘t zijn de kleine dingen die het doen…

Het eigenwijze BikeYoke blijft vernieuwen. Dit keer droppen ze geen groot nieuws, maar een paar kleine, slimme producten, ‘rondom de dropperpost.’

Triggy: bedient nu élke mechanische dropper

BikeYoke’s goed werkende en ergonomisch verantwoorde dropper-remote Triggy heeft nu een universele kabelopname, waarmee hij alle mechnische droppers kan aansturen: dus zowel droppers met het vaste kabeleinde in de remote, als droppers met het vaste einde in de zadelpen. Voor de Reverbers blijft uiteraard de DeHy leverbaar.

De Triggy is ook iets goedkoper geworden: vanaf-prijs €53. Addertje onder het gras: de basis-Triggy heeft een SRAM Matchmaker-aansluiting en komt zónder klem. Een losse klemband kost € 5 meer, een Shimano I-Spec-adapter kost € 15 meer. Voor directe montage op SRAM, Formula, Hope of Magura remmen heb je een je een merk-eigen “Matchmaker-adapter” of een Problem Solvers Mismatch nodig. Met al die extra klemmen lijkt het ineens een stuk minder goedkoop.

Mis je in bovenstaande opsomming Shimano’s nieuwe I-Spec EV…? Daarover wordt al hard nagedacht. Edoch, wellicht is die niet eens nodig. Een MTB-News forumlid gaf BikeYoke namelijk de gouden tip: Een SRAM Matchmaker-adapter past perfect in de I-Spec EV-opname! Hmm, als je niet beter wist, dan zou je bíjna gaan denken dat Shimano zich hier keihard aan SRAM conformeert…

Triggy X: zoals hierboven, maar dan nóg verstelbaarder

De standaard Triggy zal voor ~95% van de rijders voldoen. Wil je echter de ultieme verstelbaarheid, dan geeft de Triggy X je een dropperhendel die je 6 mm in lengte kan variëren. Met het verlengen van de hendel wordt de benodigde bedieningskracht ook minder. Meerprijs: 1 gram en €7. Let wel op: De ‘X’ trekt iets minder kabel dan de vaste versie: 11 mm in plaats van 12,5 mm. Controleer vóór aankoop of dat genoeg is voor jouw dropper.

Prijzen

 • Triggy 1x dropper-remote, 25 gr (zonder klem, fabrieksopgave):
  • Zonder klem, met SRAM Matchmaker-aansluiting: € 53
  • Met losse klemband: € 58
  • Met Shimano I-Spec B of II klem: € 68
 • Triggy X verstelbare 1x dropper-remote, 25 gr (zonder klem, fabrieksopgave):
  • Zonder klem, met SRAM Matchmaker-aansluiting: € 60
  • Met losse klem: € 65
  • Met Shimano I-Spec B of II klem: € 75
 • “Matchmaker-adapters” voor SRAM, Formula, Hope of Magura remmen zijn bij die merken en Problem Solvers los verkrijgbaar.

Squeezy: niet knijpen maar klemmen

Nee, BikeYoke heeft niet die fabrikant van sportvoeding overgenomen, maar presenteert met de Squeezy een zadelpenklem. Want ook die kunnen blijkbaar beter. Volgens BikeYoke geeft de verdikte rand bovenaan je zadelpenklem (die er voor zorgt dat de klem niet naar beneden zakt) kans op problemen. Hij maakt de klem bovenaan stijver dan onderaan: de zadelpen wordt zo op een klein oppervlakte geklemd, en dat kán er bij droppers voor zorgen dat ze wat meer weerstand krijgen. BikeYoke’s oplossing: laat die rand grotendeels weg, zodat de hele klem zich gelijkmatig om de zitbuis buigt en de druk dus beter verdeelt. Helemaal nieuw is dat eigenlijk niet: Trickstuff levert al jaren de Gandhi. Bikeyoke voegt daar wel drie kleine nokjes aan toe die de klem bovenop je zitbuis houden. De bout is overigens een speciaal voor BikeYoke gemaakte titanium torx. Volgens BikeYoke kan een torx bij zulke kleine bouten beter het aanhaalmoment overdragen… en ze vinden hem gewoon mooier.

De Squeezy is vooralsnog leverbaar in twee maten, grofweg passend voor alle frames voor zadelpennen vanaf 30,9 mm.

Prijzen

 • Squeezy zadelpenklem: € 28,90 leverbaar in:
  • 35 mm (past op zadelbuizen van 34.9 – 35.0 mm, voor 30.9 en 31.6 mm zadelpennen), 7,9 gr (fabrieksopgave)
  • 38 mm (past op zadelbuizen van 38.0 – 38.6 mm, voor 34.9 zadelpennen): 8,9 gr (fabrieksopgave)

Willy: what’s in a name…

De Willy is een rubberen huls die je over je zadelpen en zadelklem schuift, en voorkomt dat water vanaf daar je frame inloopt. Best een nette oplossing. Moet je je zadel verstellen, dan moet je de huls wél eerst omhoog schuiven. De Willy zadelpen-afdichthuls, passend op 30,9 en 31,6 mm zadelpennen kost € 6,90.

Alle producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de vakhandel of direct bij www.bikeyoke.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
elw
elw
2 jaren geleden

Voor de prijs van die Squeezy of het equivalent van Tr!ckstuff zou ik eerder een kwartiertje op de draaibank op werk boeken :S