Creatief met dijk: mountaindijken

Nadat we op de redactie uitgelachen waren, moesten we het persbericht nog een keer goed lezen te zien wat het nu eigenlijk wel was: mountaindijken. Als je namelijk in provincie Flevoland woont, dan heb je als enige hoogteverschil de dijken die daar ooit zijn aangelegd als waterkering voor de inpoldering. De dijken hebben van oudsher primair dat doel, maar tegenwoordig wordt steeds vaker, niet in de laatste plaats door schaarsheid van de ruimte, gedacht hoe de dijken in Nederland nog meer functies kunnen krijgen.

Tim Smit en Martijn Teernstra doken op deze kans en kwamen met mountaindijken, mountainbiken, maar dan op een dijk. Een dijk van een idee (hahaha… stop, we komen niet meer bij van het lachen), aldus het persbericht. In eerste instantie zal er tijdens het bikefestival Flevoland een track van 500 meter singletrack zijn op en over een dijk, die als pilot dient voor de aanleg van een echt mountaindijk parcours in Flevoland. Nu kunnen we er lacherig over doen, maar een dergelijk man-made parcours kan wel het zetje zijn voor parcoursen met flow, technische obstakels en alles wat je in het buitenland op grotere schaal nog meer vind. Het parcours van de Olympische Spelen in London was per slot van rekening ook 100% man made, terwijl het plaatselijke hoogteverschil nou niet heel veel meer was dan dat van onze dijken.

testparcours

Ben je nieuwsgierig geworden, woon je toevallig om de hoek of heb je gewoon zin om naar een Nederlands Bikefestival te gaan met zee meer en bergen dijken, kom dan een kijkje nemen tijdens het Bikefestival Flevoland op 22 en 23 mei aan het Houtribstrand in Lelystad. Naast het mountaindijken initiatief kun je er ook pumptracken, slowbiken en met je fiets op een Big Air Bag springen.

Meer info:
http://www.bikefestival-flevoland.nl

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments