Crocodile Boelen… g’day mates!

Mountainbiken, is dat nou een zomersport of een wintersport? Volgens Jeroen Boelen is het een zomersport en als die hier in Nederland ophoudt, dan ga je toch gewoon naar de andere kant van de evenaar?! Want in Australië wordt in deze periode traditioneel de Crocodile Trophy verreden, een soort Trans Australia, van zo’n 1200 kilometer verdeeld over 10 etappes door de bush en desert in Noord Queensland. Eigenlijk valt het best mee dus, aangezien Mick Hannah met zijn vader van Queen’s Head (New South Wales) helemaal naar Cairns aan het rijden is… dat is 2200 kilometer.

Terug naar de de Crocodile en Jeroen Boelen. Die wedstrijd is al een aantal jaren een Nederlands feestje. De laatste paar jaren reed Bart Brentjens daar steevast in de top 3 en eerder rond de eeuwwisseling waren er de 4 overwinningen van Jaap Viergever en eenmaal Simon Apperloo. Dit jaar is aan dat rijtje Jeroen Boelen toegevoegd, die heeft namelijk behoorlijk gedomineerd door 5 etappes te winnen en daarmee de eindoverwinning binnen te halen. Een mooiere seizoensafsluiter kan teammanager Bart Brentjens zich volgens mij niet voorstellen…

Jeroen Boelen door een van de talloze rivierdoorsteken

De eerste dagen was het euh… niet helemaal droog…

Trucjes op de fiets niet langer voorbehouden aan BMX-ers… mooie turn-down!

Foto’s: www.crocodile-trophy.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Tuurlijk kan je je een betere seizoensafsluiter voorstellen voor Brentjens, namelijk dat ie niet ziek was geworden en Boelen of hemzelf eigenhandig aan de zege kon helpen!

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Nou… Nederlands feestje, iig een Europees feestje. De Zwitser Urs Huber leek eerst op weg naar een derde opeenvolgende overwinning, maar die had een hele slechte dag en is later ook nog ziek uitgevallen… De Trophy is altijd goed voor fantastische plaatjes, maar ik zou er niet aan moeten denken om mee te doen. Veel afzien, weinig lol. :)