De legende gaat met pensioen: Steve Peat

VZRewind1

Dat mountainbiken als sport slechts 30 jaar jong is, doet niets af aan de hoeveelheid legendes die er uit voort zijn gekomen. Legendes zijn van alle tijden; eind jaren ’80 en begin jaren ’90 waren daar onder meer Johnny Tomac, Tinker Juarez, Shaun Palmer. Onze sport heeft echter ook legendes van een andere soort: mensen die in de tijd van Tomac al legendes waren, maar tot vandaag de dag gewoon onverminderd actief mee strijden tussen de nieuwe legendes.

Steve Peat is er zo een. Zijn bijnaam Sheffield Steel verraadt waar hij vandaan komt en waarvan hij is gemaakt. Peaty – zoals ‘ie ook genoemd wordt – is vandaag de dag nog steeds een naam om rekening mee te houden bij downhillwedstrijden. ‘Pas’ in 2009 werd hij voor het eerst – en de enige keer in zijn carrière – Wereldkampioen in het Australische Canberra. In 2002, 2004 en 2006 won hij de World Cup en heeft daarnaast talloze podiumplekken op zijn palmares staan, waaronder 9 Nationale titels.

Na een imposante, lange en vooral ook attractieve carrière gaf hij onlangs aan dat het komende seizoen zijn laatste als professionele downhiller zal zijn. En ook dat doet ‘ie in stijl:

En natuurlijk mogen de behind the scenes niet ontbreken…

Hoe je dat volhoudt om al die jaren op topniveau te fietsen? Door ook dagen niet te fietsen… we nemen een kijkje in het dagelijkse leven van Steve:

Hoe je wedstrijden wint? Steve legt het je wel even uit (oldskool!):

Nog eentje dan, uit de écht oude doos: Kaprun 1994

CJ & JB

Geplaatst in Nieuws, Specials en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments