EuroBike 2018 – Lezyne Mega XL en C

Lezyne’s GPS computers op anabolen-dieet


Met namen als ‘Micro’ en ‘Macro’ gingen ze er bij Lezyne prat op dat ze zeer compacte fietscomputers hadden. Compact, maar toch volgepropt met functionaliteit. Ik zei ‘hadden’; nu introduceert het merk namelijk twee nieuwe computers die beide de naam ‘Mega’ krijgen. Dat slaat niet alleen op de afmeting, maar ook op de functionaliteit.

Lezyne timmert sinds 3 jaar hard aan de weg (of graaft eigen singletracks, om in mountainbiketermen te spreken…) met GPS computers. Daarbij doen ze hun best om geen ‘me-too’ (niet te verwarren met #metoo) producten neer te zetten. Ze geven een eigen draai aan functionele aspecten en zijn uitgesproken in hun keuze voor monochrome of slechts beperkt gekleurde displays. Met de nu gelanceerde Mega XL als Mega C, borduren ze voort op die filosofie.

Zelfde prijs, zelfde functionaliteit

Voor beide modellen is de adviesverkoopprijs hetzelfde: €199,95. Functioneel bieden beide computers in basis hetzelfde. Ze werken beide met Glonass GPS, een barometer en accelerometer voor nauwkeurige navigatie. Verder hebben ze Bluetooth LE en ANT+ protocollen voor de koppeling met diverse randapparatuur inclusief Shimano’s Di2 en SRAM’s eTAP schakelsystemen. De combinatie met je smartphone zorgt vervolgens voor een enorm veelzijdig systeem, zoals we zelf ook ondervonden bij de eerder geteste Micro C.

Via de Lezyne Ally App op je smartphone kun je gebruik maken via Lezyne’s innovative kaarten die ook offline maping en routing mogelijk maakt. Je kan eenvoudig kaarten downloaden en routes bouwen. Ook het instellen van de gegevensvelden en andere zaken doe je gemakkelijk via de smartphone. Deze koppeling geeft je ook meteen de mogelijkheid je gereden rit te delen via sociale media of te analyseren via software zoals bijvoorbeeld TrainingPeaks en Strava. Met je telefoon live verbonden met Strava kun je dus ook Live Segments van Strava integreren in je fietsrit.

XL is… groot. De C biedt kleur

De Mega XL is, zoals de naam doet vermoeden, de grootste van de twee. Deze computer heeft een 2,7” scherm en zou tot 48 uur op één batterijlading kunnen doen. Er zijn vijf pagina’s waar je tot tien gegevensvelden kunt personaliseren. De computer is zowel in de lengte als in de breedte te positioneren. Het scherm is monochrome.

Lezyne GPS Mega XL. Afmetingen: 57,5 x 78,3 x 26,6 mm. Schermgrootte: 2,7”.

Bij de C heb je acht gegevensvelden per pagina die je kunt personaliseren. Het apparaat is met een 2,2” scherm wat compacter en biedt ten opzichte van de XL als meerwaarde dat het wél in kleur is.

Lezyne GPS Mega C. Afmetingen: 50,5 x 77,2 x 26,9 mm. Schermgrootte: 2,2”

Bij beide modellen kun je de computer rechtstreeks bedienen met duidelijk tactiele knoppen aan de zijkant van het apparaat. Daarmee heb je dus geen last van handschoenen die bij sommige touch screens de bediening lastig maken. Uiteraard zijn de computers compatibel met de accessoires van Lezyne, zoals de Forward Mount op de computer vóór je stuur te monteren en bijvoorbeeld een cadansmeters.

Beide computers worden de komende dagen officieel voorgesteld op de EuroBike. Hopelijk weten we dan ook meer te melden over de beschikbaarheid.

Bron: www.lezyne.com
Distributie: One Way Distribution

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments