Fox 2017 producten

Stepcast lowers, klimschakelaar voor downhill dempers

Fox Racing Suspension heeft zijn productaanbod voor 2017 uitgebracht, en daar zijn wel enkele interessante ontwikkelingen in te vinden.

Als eerste introduceren ze de een nieuwe Fox 32 lijn met Step-Cast(tm) lowers waarbij het laagste deel van de onderpoten versmald is. Hierdoor kan de vork 10 mm smaller gemaakt worden zonder dat de remschijf, spaken of naaf er niet meer tussen passen. Het resultaat is een lichtere vork waarbij de 27,5″ versie met 100 mm veerweg slechts 1395 g zou wegen en de 29er versie een luttele 1400 gr (met 165 mm stuurbuis). Dit is respectievelijk 225 g en 255 g besparing vergeleken met vorken uit modeljaar 2016.

De smallere lichtere versie van de originele Fox 32 cross country vork

De smallere lichtere versie van de originele Fox 32 cross country vork

Hiernaast wordt de 15×110 mm Boost spacing nu breder ondersteund door de meeste modellen. Hierbij valt het op dat er nergens nog gesproken wordt van 26″ wielen.

De Performance modellen krijgen voortaan de FIT GRIP demper gemonteerd, die eenvoudiger opgebouwd is dan de normale FIT cartridges. Er wordt hierbij geen “bladder” constructie gebruikt om de dempingsolie van de lucht te scheiden, maar een zuiger met een staalveer. Dit zal iets meer wrijving veroorzaken dan de FIT4, maar wel consistent blijven dempen. De verstelling verloopt middels een enkele draaiknop die in meerdere stappen tussen “Open” en “Firm” te verstellen is.

De FIT GRIP demper die in Performance vorken gebruikt gaat worden.

De FIT GRIP demper die in Performance vorken gebruikt gaat worden.

Zowel de Fox Float X2 luchtgeveerde, als de DHX2 staalgeveerde achterdemper krijgen nu als optie een snelversteller voor lage-snelheids demping. Verder behouden ze hierbij de normale lage- en hogesnelheid verstelling van zowel de ingaande als uitgaande demping (die met een inbussleutel versteld dient te worden). Waar dit op neerkomt is dat enduro-rijders nu een downhill demper in hun wedstrijdfiets kunnen monteren, één die naast veel fijnverstellingen ook eenvoudig dicht te zetten is in lange klimmen.

Nu met klim schakelaar (blauw)

Nu met klim schakelaar (blauw)

Bron: www.ridefox.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments