Get the outdoor in…

“Dubio… zal ik al mijn kleding aantrekken en zo meteen nog een uurtje voor het donker fietsen of zet ik mijn racefiets even op de rollenbank en draai ik me in een half uurtje suf?” Dit is zomaar een realistisch scenario wat zich gedurende de wintermaanden meermaals voltrekt bij mij thuis.

Meestal resulteert het in op de bank liggen en wat internetten op zoek naar toffe bike movies. De video vrijdag moet immers ook iedere week gevuld worden. Maar daar gaat het nu niet om. Blijkbaar ondervind ik teveel weerstand om weer of geen weer toch op de fiets buiten te gaan rijden en is het rijden op de rollenbank dusdanig onaantrekkelijk dat ik uiteindelijk op optie 3 uitkom.

gettheoutdoor

Gert Tholen van Ultimate Indoor Cycling (UIC) heeft daar nu de oplossing voor, genaamd Get the outdoor in. Doel hiervan is om de tijd die je binnen op de fiets (rollenbank/tacx/spinningfiets) doorbrengt niet langer te laten voelen als 5 minuten fietsen lijkt wel een uur, maar andersom. De essentie van de trainingen is een online programma, waarin je tegen een tegenstander een challenge aangaat. Je rijdt bijvoorbeeld een stuk Mont Ventoux of Alpe d’Huez, rondom Riva of welke mooie vakantiebestemming dan ook. De trainingen duren een half uur en je traint daarbij op hoog vermogen. Door de combinatie videobeelden vanuit je eigen gezichtspunt gecombineerd met de challenge, waarbij je ook nog online door de coach aangemoedigd wordt, zou je na het half uurtje vermoeid, maar met hernieuwde energie door de training van je fiets afstappen. Tot zover de goedklinkende theorie… nu nog een praktijktest. Wie meldt zich aan voor een proeftraining en deelt zijn ervaringen met ons?!

Meer info: gettheoutdoorin.nl

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Sven
Sven
10 jaren geleden

Ik wil me wel aanmelden. Ook met een reden… Een jaar geleden ben ik verhuisd van een appartement naar een huis. In het keldercomplex had ik de beschikking over een ruimte van ca. 5x5meter. Op de stellage had ik een laptop neergezet, oordopjes met lang snoer, een-of-andere tacx en een antieke wielrenfiets. Aan de slag en de weerstand (uiteraard) volop gedraaid. Resultaat: een belletje van 3 verdiepingen hoger waar dat geraas vandaan kwam … :-D Dat bleek dus dat apparaat te zijn, en geen wasmachine. Soit, twee rubberen tegels gehaald bij de lokale doe-het-zelver, maar zonder resultaat. Toen maar alles… Lees meer »