MTB Utrechtse Heuvelrug wint aanmoedigingsprijs Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016

Na een spannende strijd werd de Nationaal Groenfonds natuurprijs niet gewonnen, maar de vastberadenheid van MTB Project Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bleef bij de jury niet onopgemerkt. Hiervoor heeft het project de aanmoedigingsprijs voor 2016 in de wacht gesleept. De uitleg van de jury is als volgt:

De jury is unaniem enthousiast over dit project. Het is in zijn kleinheid heel concreet en past goed binnen het thema ‘Natuur verdient verbinding’. Het is een nieuwe en duurzame bijdrage aan de vergroening van de stad. Ook de educatieve component is sterk aanwezig. Het concept levert door de bodemverbetering ook echt iets op voor natuur. De motivatiefilm is knap gemaakt en geeft een goed beeld. Het concept is ook goed op andere plaatsen inzetbaar. De jury ziet in dit project zelfs de potentie om een beweging te worden die landelijk – of zelfs over de grenzen heen – uitgebreid kan worden. Hiermee is het project de terechte winnaar van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016!

npuh_gf

De prijs werd overhandigd aan boswachter Rein Zwaan (links), de lokale boswachter én mountainbiker, geflankeerd door Mark Torsius die de MTB belangenbehartiger van de NTFU doet en betrokken is bij IMBA Europe.

Namens de voltallige Velozine crew uiteraard hartelijk gefeliciteerd!

Bron:www.natuurprijs.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments