Rolf Prima – Prima voor XX1

“Kent u deze nog, nog, nog, nog…” Dat hoorde ik in mijn achterhoofd bij het lezen van het persbericht over Rolf’s laatste nieuwtje. “Rolf….?” Hoor ik u denken. U weet wel, die fabrikant van wielen met gepaarde spaken. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Rolf Dietrich wordt algemeen gezien als de grondlegger van wielen die gebruik maken van een spaakpatroon waarbij de spaken in groepjes bij elkaar geplaatst zijn. ‘Paired spokes’ dus. Fietsfabrikant Trek zag halfweg jaren ’90 wel wat in deze techniek en besloot de techniek en de merknaam onder de eigen vleugels te nemen om zodoende ‘eigen’ wielen te maken voor eerste montage in Trek fietsen.

In 2001 trok Rolf Dietrich zich weer los van Trek en is zelfstandig op pad onder het label ‘Rolf Prima’ met een breed programma voor alle fietsdisciplines en sinds korte tijd worden de Rolf Prima wielen door DMP Bikes weer in Nederland gedistribueerd.

Nu ook voor XX1 dus…
Net als veel andere naaf- en wielfabrikanten biedt Rolf nu ook een XD driver body aan voor de SRAM XX1 groupset. Rolf maakt zijn XD driver uit titanium en is per direct leverbaar op alle Ralos wielsets. De Ralos wielsets zijn er met een aluminium velg, voorzien van Stans NoTubes BST technologie in 26″, 27,5″ en 29″. In de 29″ maat is er ook een wielset met een carbon clincher velg in de vorm van de Ralos CXC. Bij alle wielsets is de XX1 uitvoering leverbaar tegen een meerprijs van €110,00, waarmee de prijs voor de aluminium Ralos modellen op €910,00 komt en de Ralos CXC op €1.740,00.

Als je al over Rolf Ralos wielen beschikt is de XD driver body voor €160,00 ook als retro-fit beschikbaar.

Meer informatie: www.rolfprima.com

Distributie: www.dmpbikes.nl

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
11 jaren geleden

Prachtig spul voor de bijbehorende prijs.. helaas. Waarom moet mooi spul toch altijd zo duur zijn.