Strava-cadabra!?

Een mede-biker vertelde me tijdens een rondje Amerongen over een online programma vergelijkbaar met Garmin Connect. Met het noemen van Garmin Connect had hij mijn luisterend oor bijna direct verloren. Ik ben nooit echt onder de indruk geweest van dergelijke programma’s. De gebruiksvriendelijkheid was ver te zoeken en de integratie met andere onderdelen als Google-maps liet te wensen over. Toch was mijn aandacht direct weer bij het gesprek toen hij vertelde over de mogelijkheid om ronde tijden te vergelijken met andere Strava gebruikers. Dit klonk me als muziek in de oren en was exact wat ik tot nu toe had gemist bij andere programma’s.

Legendarische rondetijden van minder dan 25 minuten op Lage Vuursche en het bedwingen van Alpe d’Huez binnen 50 minuten? De minuten vervagen bij de vraag: “wat is jouw snelste tijd op dit parcours”? Omdat je niemand op zijn blauwe ogen kunt geloven biedt Strava uitkomst. Je upload je GPS ritje naar je persoonlijke (gratis) Strava account en de rest gaat van zelf. Strava werkt met ‘segmenten’ die door de gebruikers zelf zijn aangemaakt. Zo zijn de vaste MTB routes vaak een segment, maar dus ook beruchte asfalt slingers als Alpe d’Huez. Strava vergelijkt iedereen die op het segment heeft gefietst en maakt er meteen een overzichtelijk klassement van op, en dat alles voordat je Strava-cadabra hebt kunnen zeggen. Je ‘standaard’ solo training in het bos om de hoek is nu dus definitief verziekt, want je weet dat er een Strava-segment op je ligt te wachten, waar je ‘virtueel’ tegen je vrienden kunt strijden.

Naast klassementen biedt Strava natuurlijk ook je standaard ritten ‘dagboek’, Google-maps integratie en export mogelijkheid. Er is ook een betaalde versie voor een paar tientjes per jaar, waar van de meerwaarde me nog niet geheel duidelijk is. Strava is een verslavende en vooral ook leuke toevoeging aan het online GPSapp-scala die je zeker eens moet uitproberen. Profs als Laurens ten Dam zitten ook al op Strava, dus meet je je graag met de beste, ga dan snel naar www.strava.com!

Meer informatie: www.strava.com

TS

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
11 jaren geleden

Nu nog een linkje naar die website zodat ik niet zelf hoef te typen. Gemak dient de mensch!

Jeroen
Admin
Jeroen
11 jaren geleden
Reply to  Dennis

Your wish, is granted…! :-)

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden

Het was al een tijdje best groot in de VS, maar ik wist niet dat dit ook al in ons land was doorgedrongen. Leuk concept!

Kun je ook ergens invoeren wat de omstandigheden waren en voor hoeveel wandelaars en mindere rijders je moest inhouden? :-P De meeste forum ‘vergelijk je tijd’ bijdrages zijn opsommingen van alle excusen waarom het niet harder ging.

Exar
Exar
11 jaren geleden

Je wil een Top Gear-achtige ‘Wet lap’ toevoeging mee kunnen geven zeker ;)

Erik
Erik
11 jaren geleden

Even een voorbeeldje http://www.strava.com/rides/7859134

Wanneer zou het metrische systeem eens doordringen?? Ben niet ingelogd (want (nog) geen account), staan er miles en feet. Valt mee dat de tijd nog wel in uren en minuten is. Het hoogtegrafiekje is dan wel weer in km’s en hoogtemeters…
http://theoatmeal.com/pl/senior_year/science

Tim Smit
Tim Smit
11 jaren geleden

JeroenK, je kunt bij je rit zelf natuurlijk commentaar typen natuurlijk, maar in het klassement gaat het gewoon om de snelste tijd ‘no excuses’! ErinN bij inloggen staat alles gewoon netjes op metrisch, gelukkig maar, want dat is/was mijn grootste frustratie bij GarminConnect.

Wielrenner
Wielrenner
11 jaren geleden

Bedankt Jonas, de Strava app gebruik ik ook en dit is een app die ik ook echt blijf gebruiken door de segmenten. Dat wedstrijdaspect waarvan er heel veel zijn in Nederland is in mijn ogen het grootste voordeel! Hier zie je mijn nummer 2 KOM: http://www.wielrenner.eu/strava-wielrennen/

groet, Peter