Teva Links Mid

Het merk Teva kennen de meesten van jullie ongetwijfeld van de ‘Jezus-sandalen‘ die een jaar of 10 geleden erg populair waren als je met je backpack al interrailend door Europa aan het reizen was. Sinds een aantal jaren interesseert het merk zich ook voor de fietssport en maakt dat kenbaar door het sponsoren van diverse evenementen. Ook heeft Teva vorig jaar een fietsschoen op de markt neergezet, genaamd ‘Links’, een schoen gericht op freerider met flat-pedals. Met features als Ion-Mask technologie (waterafstotend op moleculair niveau) en een Spider365 rubber, bracht deze schoen waar menig biker op zat te wachten.

Deze Links Mid, de naam doet in deze voetbaltijden anders vermoeden, is het grote broertje van die schoen en komt in het najaar beschikbaar. In essentie is het een verhoogde variant die de enkel meer steun geeft als het er echt op aan komt. Voor rijders met zwakke enkels of degenen die gewoon wat meer steun willen in heftige afdalingen, zou dit dus de betere keuze zijn.

Het is goed te zien, dat een gerenommeerd merk als Teva de fietsschoen markt, die voor flat-pedals beheerst werd door FiveTen gecombineerd met een beetje Vans en een beetje Shimano, nu open probeert te breken met vernieuwende inzichten. Het feit dat ze naast hun nieuwe schoen van vorig jaar nu alweer met een aantal fietsschoen modellen komen (de Links Mid is er slechts 1 van), geeft aan dat ze serieus zijn. Dus ik zou zeggen, kom maar op Teva, met die SPD compatibele fietsschoen! Met de erg in populariteit toenemende Enduro evenementen, kan zo’n schoen de nieuwe hit worden. Een aantal TransVesubienne rijders zit er nu al op te wachten…

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
11 jaren geleden

Nu alleen nog een beetje werken aan het ontwerp. ;-)

Kiona
Kiona
11 jaren geleden

… en aan dames fietsschoenen… Of doen dames die Teva dragen niet aan fietsen? Of moet ik vragen: mogen fietsdames geen Teva dragen? Euh…

Dennis
Dennis
11 jaren geleden
Reply to  Kiona

Als fiets dame moet je hopen dat je maat 39 hebt denk ik :)

Kiona
Kiona
11 jaren geleden
Reply to  Dennis

Sowieso inderdaad… Ook voor ‘gewone’ mtb-schoenen. Met 38 of kleiner zit je vast aan dames-specifieke schoenen en daarin is de keuze aanmerkelijk kleiner (en vaak ook van mindere kwaliteit… helaas!).

Lars TB
Lars TB
11 jaren geleden

Je hoeft maar één passend setje te hebben toch? (zegt de man die iets van 25 paar fietsschoenen in zijn kast heeft staan…)