Vaude Minaki Mid CPX

Voor de koukleumende doordouwers

Als je snel last hebt van koude voeten tijdens het fietsen kun je natuurlijk dikkere sokken aan doen. Maar vaak passen de schoenen dan niet heel fijn meer. Overschoenen houden ook wel wát warmte vast, maar in de blubber zijn ze niet echt ideaal wanneer je eens een stuk moet klunen; geen grip en vervolgens lastig(er) inklikken. In plaats van je schoenen winterklaar maken, kun je ook gewoon een andere schoen overwegen. Zo biedt Vaude nu de Minaki Mid CPX.

Vaude heeft als kernwaarden dat ze natuurvriendelijke en duurzame producten willen maken. Om warmte vast te houden en vocht te weren hebben ze een nieuw laag ontwikkeld die als membraan fungeert. Vaude’s Ceplex Green materiaal bestaat uit Polyurethaan (PU) maar is in tegenstelling tot andere membranen op de markt geheel vrij van schadelijke fluorkoolstoffen en wordt deels gemaakt met gerecyclede grondstoffen. Vaude claimt dat de functionele eigenschappen gelijk blijven; nattigheid en wind blijven buiten terwijl het voldoende ademend is.

De Minaki Mid CPX is half hoog uitgevoerd en aan de binnenzijde rijkelijk gevoerd tot aan de enkels. De inlegzool fungeert daarbij ook als isolerende laag voor koude van onderaf. Aan de bovenzijde zijn zowel BOA sluiting als veters er om hem goed te laten aansluiten. De veters worden vervolgens veilig opgeborgen onder een flap die met een ritssluiting strak aan de bovenzijde van de schoen aansluit. Het bovenste deel van de flap loopt door tot de voorkant van de enkel en wordt vastgezet met klittenband. Reflecterende elementen mogen op een winterschoen niet ontbreken en de profielzool is geschikt voor alle gangbare klikpedaalsystemen én om in winterse omstandigheden een stuk te klunen. Een afdekplaatje wordt meegeleverd, zodat de schoenen ook geschikt zijn voor gebruik met reguliere pedalen.

De Minaki Mid CPX heeft een adviesverkoopprijs van €180,00 en komt in één kleurstelling: stemmig zwart met witte accenten. Eens zien hoe lang dié wit blijven…

Bron: www.vaude.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments