Vignet 2017 Natuurmonumenten verkrijgbaar

En Veluwezoom in 2017 op de schop!

De traditionele racefietswinkels, roepen het de laatste tijd om het hardst: “Het mountainbike seizoen is weer begonnen!” Dat vinden wij natuurlijk per definitie niet waar. Wat wél waar is, is dat met het vallen van de blaadjes, het nieuwe jaar er snel aankomt en dat betekent dat er weer diverse nieuwe vignetten voor de Nederlandse mountainbikeroutes te koop komen. Het vignet van Natuurmonumenten voor 2017 is nu ook te koop, in hun webshop of bij de (bekende) plaatselijke verkooppunten.

nm_vignet17

 

Men is inmiddels achter de schermen bezig om de Veluwezoom route in 2017 een complete make-over te geven…

 

Betalen voor een paar paaltjes…?

Met de concurrentie van de Heuvelrug en soortgelijke, uitdagende routes om de hoek, wordt er meer een meer kritisch gekeken naar Natuurmonumenten. “Die worden makkelijk rijk met al die vignetten voor routes waar ze niks aan hoeven doen”, zal de zwartkijker (/-rijder) zeggen. Toch is dat te kort door de bocht, ook de routes van Natuurmonument hebben onderhoud nodig (snoeien, gevaarlijke plekken of erosie aanpakken of simpelweg verrotte paaltjes vervangen) waar heel stiekum veel meer geld bij komt kijken dan jij en ik met een vignet opbrengen, zo kwam al naar voren tijdens een eerder gesprek wat wij met Natuurmonumenten hadden. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook het succes van de Heuvelrug gezien en hebben ze dit jaar de route Loonse en Drunense Duinen een upgrade gegeven. De Veluwezoom route is vaak onderwerp van kritiek; de route ligt er in de natte seizoenen erg slecht bij. Sterker nog: de lengte van dat ‘natte seizoen’ is door de aard van de route en zijn ondergrond vrijwel altijd langer dan in veel andere gebieden… Men is inmiddels achter de schermen bezig om de Veluwezoom route in 2017 een complete make-over te geven, inclusief meer singletracks en technischere paden!

Meer waar voor je geld: Save-Me QR code

Nieuw voor 2017 is dat de Vignetten een scanbare Save-Me QR code hebben, waarmee hulpverleners of anderen je medische en ICE gegevens in kunnen zien in geval van een ongeluk.

De vignetten zijn net als dit jaar te koop voor €12,-. Als je slechts één keer gebruik wil maken van een route van Natuurmonumenten, dan kan dat met een dag- of weekendpas (€5,- resp. €7,50). Ben je zelf al lid van Natuurmonumenten, dan krijg je op zowel het jaarvignet als de dagpassen korting en kosten die nog maar €9,- resp. €3,50. Die korting werkt echter alleen via de online webshop of via de Natuurmonumenten bezoekerscentra.

Kijk voor meer informatie of om direct te bestellen op www.natuurmonumenten.nl/mtb

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Marco Barelds
Marco Barelds
3 jaren geleden

Daar waar de Heuvelrug routes steeds professioneler en uitdagender worden worden de routes die Natuurmonumenten beheerd al jaren niet meer ontwikkeld, slechts “bijgehouden”. Dit terwijl Natuurmonumenten de prijs inmiddels bijna verdubbeld heeft. Steeds minder waar voor je geld dus! Het zou Natuurmonumenten sieren wanneer ze de MTB verenigingen met haar vrijwilligers eens actiever gaan betrekken bij het ontwikkelen van de routes i.p.v. alleen maar tol heffen…

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden
Reply to  Marco Barelds

Daar zijn ze inmiddels al enige tijd mee bezig. Achter de schermen, weliswaar…

Marco Barelds
Marco Barelds
3 jaren geleden
Reply to  Jeroen

Als clubbestuurder nog niets van gemerkt. Vanwaar deze inside info..?