Voorverwarmen in de winter: AGU Deep Winter Jacket Heated

Want #everydayriding

Goede kleding maakt hét verschil tijdens inspanningen bij koude, maar je bent simpelweg niet meteen op bedrijfstemperatuur. Laat Agu daar nu nét wat op bedacht hebben: een jack mét elektrische verwarming!

Mens en natuur: Ze niet altijd even harmonieus. Sommigen zoeken echter bewust de confrontatie. Het zijn de stoersten die epische tochten ondernemen, liefst in gruwelijk onherbergzaam terrein en zonder enige vrees voor het afvriezen van ledenmaten. Het inspireert menigeen om zelf ook het oergevoel op te zoeken.

Maar daarvoor hoef je niet naar Alaska of Siberië. Ook hier in de Lage Landen kan het koud zijn én kun je ook epische tochten maken. Maar zodra het dan eenmaal winter is en de ijskristallen zelfs aan de binnenkant van de ramen staan (want #horrorwinter, #coderood), dan valt het buiten de deur treden toch vaak vies tegen. Zeker wanneer het van dat typisch druilerig weer is; koud én vochtig… Dat gaat door merg en been.

Agu’s oplossing is de nieuwe Deep Winter Jacket Heated. Dit jack is uitgerust met 3 verwarmingselementen die in de voering zijn verwerkt. Twee op de voorzijde en één boven op de rug, tussen de schouderbladen. Ze zijn intern verbonden met een losneembare accu; wel zo handig, want dan kan het jack ook gewoon in de wasmachine. Je kan de verwarming bedienen met een simpele drukknop op de borst. Het systeem kent 3 standen en met een volle accu kun je in de zuinigste stand zo’n 6 uur verwarmd rond rijden.

De jas is gemaakt met winddicht en waterafstotend materiaal en het rugpand is gemaakt met stretch stof voor een goede passing wanneer je voorover op je fiets zit. Verder zijn er 3 zakken in de jas verwerkt, waarbij er één met een ritssluiting is uitgevoerd. De jas kost €169,99 en is er alleen in het zwart in 6 herenmaten (S tot en met XXXL) en 4 damesmaten (XS, M, L, XL).

Een verwarmde jas? Het klinkt als een luxe, maar misschien ook wel overdreven idee? Ook al gaat de batterij maximaal 6 uur mee, het idee is dat je de temperatuur naar beneden bij stelt, naarmate je door de inspanning zelf opwarmt. Het is dus een voorverwarmer… en dat klinkt eigenlijk best aangenaam om die eerste minuten buiten te doorstaan. Wat denk jij? Nuttige toevoeging aan je kledingpakket of een klap in je gezicht en een gezonde dosis HTFU wanneer je in de winter op pad gaat…?

Bron: www.agu.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments