Wood15 – droog en hoog!

Muziek knalt uit de speakers, drank wordt uitgedeeld, in minirokjes geklede charmante dames wandelen rond om de bezoekers te begroeten, hapjes, lekkere koffie en pizza… Ben ik in een Formule 1 VIP area? Nee, bij de openingsavond van Wood15 en die sfeer past ook prima bij fietsen. Laat dat maar aan de Limburgers over! Local ‘Sir’ Bart Brentjens laat als een ware ‘Master of Ceremonies’ de oprichters Marc en Jaap een boomstammetje op scharen doorzagen om zo symbolisch het bikepark te openen. Daarna mag Joost Wichman de tracks ontmaagden. Hij zet ons met beide benen op de grond door met beide wielen ruim los van het hout de flow line te demonstreren.

Wood15Boost
‘The Boost’ doet het even voor.

Wood15 is naar eigen zeggen het eerste indoor bikepark van Europa en de opening afgelopen vrijdag was indrukwekkend. De foto’s van de werkzaamheden lieten een nog wat lege hal zien, met in een hoek een modulaire pumptrack. Dat maakte de eerste indruk ter plaatsen des te overweldigender: de houten tracks zijn groot en hoog. Er zijn verschillende routes, variërend in moeilijkheidsgraad en je kan vaart maken vanaf hoge plateaus. De ‘Flow line’ kan het beste omschreven worden als een houten BMX baan met tafels en dubbels. Daarnaast zijn er routes voorzien van houten obstakels en drops. De hal bevat verder een ruimte met een north shore oefenbaantje en zoals gezegd een pump track.

Wood15Routes
Route-keuzestress is een goed excuus om even uit te puffen.

Het is een plek waar MTB’ers en BMX’ers op regenachtige dagen aan hun skills kunnen werken en socializen. Daarnaast is het, zoals door de makers beoogd, een prachtige plek voor clinics en evenementen. Het is niet voor niets dat de bedrijven Focus, Sabma en Endura zich aan Wood15 hebben verbonden, want het is een geschikte locatie voor het showen en testen van materiaal.

Wood15Pumptrack
Pump it!

Wood15 is echter meer dan alleen commercieel: Ze staan voor milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat uit zich in zoveel mogelijk hergebruikte bouwmaterialen, FSC keurmerk hout en fair trade producten. Ook is Wood15 in samenwerking met de gemeente een werkervaringsplaats. De consument wordt absoluut niet vergeten. De horeca is goed voor elkaar met een heuse ‘drinkplek’ met kwaliteit espresso-apparaat en dito koffie. De hal is tevens voorzien van een spinning- en fitnessruimte.

Hoe indrukwekkend de opening ook was, we kunnen nóg meer verwachten! Achter een scheidingswand wacht een identieke hal om volgebouwd te worden. Daarmee verdubbelt de oppervlakte en zullen de tracks veel langer worden. Wood15 belooft voortdurend in ontwikkeling te zijn en wie het bouwtempo van de afgelopen maanden heeft gevolgd, kan daar alleen maar vertrouwen in hebben.

Een dagkaart kost €15 en de openingstijden zijn op de site van Wood15 te vinden. Zo te zien is ‘morning wood’ alleen mogelijk op zondag.

Tekst: Jeroen Kooij
Foto’s: Wood15 / Eric Smeets

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments