Wood15: van concept naar uitvoering

Begin maart berichtten we al over de ambitieuze plannen van Wood15 om voor het eerst op het Europese continent een indoor MTB-park te creëren waar verschillende mogelijkheden zoals BMX, pumptrack, XC en trail op een maatschappelijk verantwoorde manier worden gecombineerd in één leegstaande fabriekshal van 6000m2. Wood15 is na goedkeuring van de lokale overheid met een vliegende start begonnen met de eerste stap: het realiseren van een pumptrack.

Het concept van Wood15 is simpel: je bent te allen tijden onafhankelijk van de weersomstandigheden. Er worden in de hal verschillende mountainbike mogelijkheden aangeboden waar de biker zelf de keuze kan maken om in 2 uur zijn conditie, techniek of skills bij te schaven. In de lounge kun je om onder het genot van een gezonde snack of verfrissend drankje met medesporters na te praten.

wood15-2

Van concept naar uitvoering
“De realisatie van Wood15 bestaat uit twee fasen”, vertelt Jaap van Hoof. ”Bij de opening in het najaar van 2014 zal de eerste fase gereed zijn. Er is dan zowel een XC als flowtrack beschikbaar met een specifiek gedeelte om de skills te trainen die men naar keuze op kan nemen in de te rijden route. Beide routes worden om de pumptrack heen gebouwd”.

Jaap van Hoof en Marc Trines staan als oprichters van het initiatief nu aan de vooravond van de grote transformatie van de fabriekshal voor fase 1. Ze worden in de uitvoering ondersteund door de lokale overheid en de huidige locatie zal op een maatschappelijk verantwoorde manier worden omgetoverd tot een indoor bikers Mekka. In dat kader zullen ze met het oog op recycling maximaal gebruik maken van de bestaande materialen in de hal en wordt zo ook de industriële look behouden.

In 2015 zal daarna de tweede fase worden opgebouwd, al laat men nog weinig los over de exacte details van de totale inrichting. We zijn zeer benieuwd en de verwachtingen zijn hoog omdat er nauw samen wordt gewerkt met toppers uit de fietswereld (voormalig prof MTBer en crosser Gerben de Knegt en bondscoach Tim Heemskerk worden in de wandelgangen gefluisterd).

Wordt vervolgd…

Volg zelfde voortgang via de website of de Facebook pagina van Wood15.

SK

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments