BBB Sniper – Schiet nu ook recht!

Nieuwe Centermount biedt oplossing

Aan het begin van dit jaar ging ik op pad met de Sniper led lamp van BBB. Prijzig, maar solide en dankzij de lichtbundel en bouwvorm breed in te zetten. Er was wat mij betreft één echte manco: montage centraal, naast de stuurpen op stuur met een diameter van 35 mm, wat tegenwoordig als de standaard gezien kan worden voor sturen, bleek niet mogelijk. De mee geleverde oversized klem gaf slechts ruimte voor een stuurdiameter van 31,8 mm (of kleiner). Hierdoor was ik genoodzaakt de klem meer naar buiten te verplaatsen richting het handvat. Op zich werkbaar, ware het niet dat de lamp slechts in stappen te verdraaien is op deze klem. Door de buiging in het stuur scheen de lamp daardoor niet recht vooruit en was het lichtbeeld niet gecentreerd in het blikveld.

bbb06

BBB luistert echter naar (de) Mark(t) en gaf ons destijds al te kennen met een nieuwe ‘Centermount’ klem te komen dit najaar en die viel onlangs op mijn deurmat. Met de Centermount vangt men twee vliegen in één klap: montage op een 35 mm stuur is nu rechtstreeks mogelijk én de lamp is centraal boven de stuurpen te monteren. Heb je nog een 31,8 mm stuur dan pas je de meegeleverde rubberen opvulstrip toe. Opvallend is dat de klem een stuk steviger uitgevoerd dan de oude klem, zo zien we het graag!

bbb_centermount02

bbb_centermount01

Nog een tip voor je aan je avondrit begint: neem de tijd om de hoek waarin de lamp staat goed in te stellen. Aan de bovenzijde van de beugel is het montageplateau voor de lamp met het lossen van een kartelmoer weliswaar in hoogte te verdraaien, maar dit gaat niet traploos en de stappen zij vrij groot. Wil je dus nauwkeuriger positioneren, dan moet je de hele beugel verdraaien. Dat kan alleen met een inbussleutel en niet via een kartelmoer.

bbb_centermount03

Tot slot

De Centermount wordt vanaf nu standaard meegeleverd bij het BBB Sniper (BLS-110) set. De passing tussen de lampen en de montagebeugels van BBB zijn allemaal identiek. Mocht je dus al in het bezit zijn van een BBB lamp dan kun je deze nu ook recht en in het midden van je stuur, boven je stuurpen monteren. De Centermount (BLS-98) is los verkrijgbaar via je lokale fietsenwinkel voor het luttele bedrag van €9,95.

Tekst & foto’s: Mark ten Napel

Meer informatie: www.bbbcycling.com

Posted in Reviews and tagged , , , , .