World Cup Albstadt: dames elite

Na track-previews, pit walks en voorbeschouwingen, is het nu tijd voor the real deal: in dit geval de dames elite race. Was het enkele jaren geleden daar nog niet zo spannend, omdat bv. Jolanda Neff toch alles won, tegenwoordig lijkt de hele top 10 wel de winst op te kunnen eisen. In Albstadt was het niet veel anders. Lang verhaal kort: Yana Belomoina won en troefde daarmee onder andere Maja Wloszczowska en bovengenoemde Jolanda Neff af. De Duitse Sabine Spitz wilde voor eigen publiek natuurlijk maar al te graag laten zien dat ze nog steeds mee kon, maar moest een voortvarende start later terugbetalen.

Voorafgaand aan de dames elite, won de engelse Evie Richards bij de U23 dames.

Anne Tauber geniet tijdens het opstellen nog even in stilte van haar vorige week verworven 11e plaats en bijbehorende startplek, met een 12e plaats deed ze het hier uiteindelijk ook niet verkeerd.

Yana Belomoina tijdens de warm-up: zie ik daar nu een (Amerikaanse) adelaar op haar elleboog getattoeerd?

Voor de race stress: Langvad kijkt mee of haar rugnummer wel netjes opgespeld wordt, Sauser geeft ondertussen een laffe thumbs-up.

Albstadt was wederom druk… heel druk!

Sabine Spitz die de eerste ronden het veld aantrekt.

Na een goede race vorige week en een sterke start, viel Annika Langvad later in de race toch flink terug

Die andere Anne (Terpstra) had nog wat last van de gezondheid en reed nog niet mee om de prijzen.

Let op deze dame, ze komt er weer aan. Vanuit ergens in het midden van het veld na de start, reed ze sterk terug naar plaats 3.

Na een paar jaar wat tegenvallende resultaten, lijkt Pauline Ferrand Prevot weer langzaam op te klimmen richting de top 10.

Als Catherine Pendrel naar lucht moet happen, dan weet je dat het een zware race is!

Tranen met tuiten, Yana Belomoina beseft net dat ze haar eerste World Cup (bij de elite dames) wint.

Tekst en foto’s: Coen de Jongh

Posted in World Cup.