World Cup Albstadt 2022 | Fotospecial XCO U23

De wedstrijden voor de heren en dames onder 23 jaar, kortweg U23 genoemd, zijn een soort van generale repetitie voor de elitewedstrijden op zondag. Grote kans dat de strijd die je hier ziet, over een paar jaar bij de elites zult zien. De namen die we nu in de top 10 hier tegenkomen, zullen menigeen nog weinig zeggen (ikzelf incluis). Bij de U23 heren gaat de aandacht momenteel uit naar twee Zuid-Amerikanen: de Chileen Martin Kossmann en de Braziliaan Gustavo Pereira. Het damesveld wordt gedomineerd door Line Burquier, maar die krijgt al behoorlijke concurrentie van onze eigen landgenoot Puck Pieterse. Voor wie dacht dat cross-country een uitstervend format is, deze nieuwe aanwas bewijst anders!

U23 dames

World Cup Albstadt 2022: fotospecial XCO U23

De deense Sofie Pedersen ging voorvarend van start in de U23 dames wedstrijd. Ze eindigde uiteindelijk op plaats drie.

World Cup Albstadt 2022: fotospecial XCO U23

De opvolging voor beide Anne’s staat al te trappelen om het over te nemen. Puck Pieterse streed lange tijd met Line Burquier om de eindoverwinning, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats.

World Cup Albstadt 2022: fotospecial XCO U23

Met dank aan de aangelegde, kunstmatige rock gardens in Apeldoorn en Sittard, vormen dit soort stukken in een wereldbeker geen probleem voor Puck.

Winnares bij de U23 dames: Line Burquier. Met haar in aantocht, moet haar teamgenoot Loana Lecompte zich bij de elite al zorgen maken!

Statut d’entrainement Optimal… aldus de Garmin van U23 winnares Line Burquier

World Cup Albstadt 2022: fotospecial XCO U23

Oh, de jeugd… gewoon lekker klappen en aanmoedigen voor iedereen.

U23 heren

De U23 wedstrijd is soms nog spannender dan de elite wedstrijden, zeker bij de mannen is er een hoog ‘bar-to-bar racing’ niveau.

De andere braziliaan naast Avancini die het ver kan brengen in deze sport: Gustavo Pereira werd hier tweede.

De wereldkampioen U23: Martin Vidaurre Kossmann. Zijn middelse naam verraad het wellicht al, maar hij heeft geen Duits paspoort zoals zijn naam verder zou vermoeden. De Chileen reed zowat solo naar de eindoverwinning.

Amerikaans kampioen Riley Amos eindigde hier op een achtste plaats.
Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments