De Velozine Adventskalender….

… althans, zoiets.

De Goed Heiligman komt volgende week een avondje langs en vroeger, toen ik nog met 20″ wieltjes rond bolde, kreeg ik van hem altijd een adventskalender. Je weet wel, zo’n plaat van karton en kunststof met kleine deurtjes met daar achter een chocolaatje. Elk deurtje had een nummer dat stond voor de dagen van de maand december tot aan Kerst. Elke dag mocht er dan een deurtje open… en ja: bij het verkrijgen van de kalender op Sinterklaasavond mochten er maar liefst 5 deurtjes open!

Nu zijn wij hier bij Velozine niet echt heel gelovig. Ook niet in wielmaten. Maar dit ter zijde. Toch lijkt het ons een leuk idee om in de feestmaand december deze adventskalender-traditie in ere te herstellen. Uiteraard dan in een Velozine-jasje. Zonder chocolade, helaas.

We tellen dan ook niet af naar Kerst maar naar het nieuwe jaar.

Het concept is simpel: op het forum is er nu een topic geopend met dezelfde titel. De bedoeling is dat er in dat topic elke dag een foto geplaatst wordt door een, daags van te voren geselecteerde, Velozine bezoeker. Elke dag één foto, dus 31 foto’s waarmee we aftellen tot 2012.

Het onderwerp van de foto is naar keuze, maar idealiter heeft het wat te maken met je mooist fietsherinnering van 2011, je vetste rit, je nieuwe fiets, of gewoon het meest memorabele fotomoment van dit jaar. Vergeet in de post ook vooral niet te melden waarom je die foto hebt geselecteerd.

Leuk, maar hoe kan ik mee doen?
De selectieprocedure voor de uitverkorene van de volgende dag is evenees in jullie eigen handen. De geselecteerde van vandaag kiest zelf een opvolger! Dit kun je doen door via de Activity Wall (in de menubalk boven aan de website: Community -> Activity Wall) te zoeken naar een mede-Velozine-gebruiker en hem of haar uit te nodigen voor de volgende dag door een berichtje te sturen.

Als je niet wil (of kunt) wachten tot het moment dat je zelf tot uitverkorene uitgeroepen wordt, kun je natuurlijk ook de uitverkorene van vandaag een berichtje sturen om te solliciteren voor die titel-voor-een-dag!

Link naar de Velozine Adventskalender op het forum: klik

Succes!

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Exar
Exar
12 jaren geleden

Schitterend! Ben benieuwd wat er nog aan komt allemaal :)

Ninko
Ninko
12 jaren geleden

Opzich kan nou Dida Dunlop wel! DIe drinkt ook altijd van da moeilijke bier. Wat is er nou mis met gewoon een bavaria :)… Of ging het daar nou hier niet om??

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Erg leuk idee.

Ninko, goeie! Op zich wel tof om het thema ‘bier’ in elke foto terug te laten komen. Moet de plaatser van de foto natuurlijk wel zelf kiezen. Wie geeft de beurt aan Ninko? :-P

Sven
Sven
12 jaren geleden

Geweldig plan :) Ik heb mijn bijdrage al bijgevoegd… ‘iemand’ heeft al een PB te pakken ;)

Jurriaan
Jurriaan
12 jaren geleden

Leuk en origineel idee. Mijn 2011 fiets moment komt nog..

Off topic Hoe vind ik de members? Ik zie de totaal van 168 wel, is er bijvoorbeeld een ABC lijst van members?

Jurriaan
Jurriaan
12 jaren geleden

Bericht wijzigen, weet nog niet hoed dat moet, dus tot die tijd een post extra.
Members gevonden, https://www.velozine.nl/members/

Lars
Editor
Lars
12 jaren geleden
Coen
Coen
12 jaren geleden

Community>Leden in de knoppenbalk…