2e Lakebike 24 Challenge – 2 & 3 juni

Vorig jaar werd de 24-uurs wedstrijdkalender van Nederland, hoe pril ook, uitgebreid met de Svea Keukens Lakebike 24 Challenge, gehouden op en rond het terrein van Aquabest in Best nabij Eindhoven. Dit jaar zal een tweede editie plaatsvinden op 2 en 3 juni.

Bij deze tweede editie zal er ook gereden worden over het parcours van ruim 8 kilometer dat vorig jaar door menigeen als zeer uitdagend werd ervaren door de talloze singletracks en technische stukken. Komende editie zal het parcours op punten worden verbeterd. Zo grijpt de organisatie de tweede editie aan om de wisselzone / pitstraat gestructureerd en ruim op te zetten en zal er een afgescheiden bevoorradingspost op het parcours gemaakt worden. Daarnaast zal er een live scorebord zijn, net als de professionele tijdswaarneming die vorig jaar ook al aanwezig was. Voor ieder team is er ook een stroomvoorziening voor het tentenkamp, om niet ook daar afhankelijk te moeten zijn van accuverlichting. Die heb je immers hard genoeg nodig op de singletracks… Een pastabuffet op zaterdagavond, een promodorp, een fiets afspuitplaats en zelfs een kids-clinic behoren tot het randprogramma. Dit alles niet zonder de bekende Brabantse gezelligheid. Immers, de Brabantse Nachten zijn het langst. Al is 24 uur natuurlijk, ook in Brabant, 24 uur.


Foto: Bart van Overbeeke

Naast de 24-uurs wedstrijd zal er ook een 6-uurs wedstrijd gehouden worden die tegelijkertijd start. Beide wedstrijden kunnen in verschillende categorieën gereden worden: solo, team-fun en team-sport.

Meer informatie over het event vind je op de website van de organisatie. De inschrijving is inmiddels ook geopend.

Bron: www.lakebike24.nl

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Toine
Toine
12 jaren geleden

Yes, ik heb er weer zin in! Dat wordt weer 6 uur bochtjes draaien in Best :)

Gillis Hommen
Gillis Hommen
12 jaren geleden

Velozine 24h Team? :)

Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden
Reply to  Gillis Hommen

Is er geen team vanuit de forum bezoekers te vormen? Count me in :)

traguardo
traguardo
12 jaren geleden

Dat is wel zonde want op 3 juni staat toch ook de Bergrace in Arnhem?

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden
Reply to  Jeroen

Doh!

Exar
Exar
12 jaren geleden

Scheisse, leek me grappig om (weer) eens met een 24-uurs race mee te doen, maar de Bergrace gaat toch echt voor.