14 – 16 juni: World Cup Val di Sole – TV- en livestream-overzicht

Het is juni, het voorjaar lijkt amper op gang en het UCI Mountain Bike World Cup seizoen 2024 is al over de helft (!), met de komende ronde in het Italiaanse Val di Sole. Vanaf vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni vindt daar het eerste ‘klassieke’ dubbelweekend plaats met crosscountry- en downhillwereldbekerwedstrijden. En met omdat zaterdag nu volop in het teken staat van de downhillwedstrijden, wordt de shorttrack (XCC) nu weer op vrijdag verreden. We geven je uiteraard weer een overzicht van alle livestream en tv-uitzendingen van de UCI World Cup in Val di Sole.

Whoop UCI World Cup Mountainbike 2024 – Wereldbeker crosscountry xco downhill dhi Val di Sole Italië Livestream en tv uitzendingen

Vrijdag 14 en zondag 16 juni: ronde vier van de Shorttrack (XCC) en Crosscountry World Cup (XCO) 2024

Shorttrack (XCC) op vrijdagavond

Sinds de short track (XCC) voorafgaande aan de crosscountrywedstrijd (XCO) op zondag een vaste waarde is, wordt die sprintwedstrijd op vrijdag(avond) afgehaspeld. Bewust, want zo is er nog een rustperiode voorafgaande aan het grote nummer op zondag. Maar die gedachte werd met ingang van het wereldbekerseizoen 2024 over boord gezet. Want bij deze drie world cup mountainbikewedstrijden werd de short track op zaterdag verreden. De reden? Op vrijdag(avond) is er rondom het parcours vaak een pak minder publiek te vinden. Door de XCC op zaterdag in te plannen, hoopt men dat het drukker is en dat daarmee een bezoek aan een wereldbekerweekend in de breedte interessanter wordt voor het publiek.

Voor de UCI World Cup 2024 in Val di Sole wordt weer het ‘oude’ schema van stal gehaald. Door dat de downhillwedstrijden op zaterdag plaats vinden is er simpelweg (fysiek en qua planning) geen plek voor een dubbeling met de shorttrack. Daarom wordt de shorttrack wedstrijd dus op de ’traditionele’ vrijdagavond verreden.

Crosscountry (XCO) op zondag

Véél klimmen; dat is wat het wereldbekerparcours in de vallei van de zon vanaf z’n eerste editie in 2008 al kenmerkt. Vorig jaar was de crosscountrywedstrijd (XCO) spek voor de bek van Nino Schurter die na een intense strijd in de eerste ronden zich wist af te scheiden van de rest van het veld bij de Elite Heren. Bij de Elite Vrouwen ging Puck Pieterse vroeg aan de haal met de eerste plek en gaf die nooit meer uit handen.

Met de eerste twee rondes van de wereldbeker mountainbike 2024 in Brazilië, liet Pauline Ferrand-Prevot verstek gaan. Pas bij de derde ronde in het Tsjechische Nové Město startte de wereldkampioene aan haar crosscountry world cup campagne voor dit jaar. Ze heeft haar pijlen gericht op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Bij haar entree voor dit seizoen in Nové Město liet ze meteen zien dat ze weinig tegenstand dult. Teamgenoot Thomas Pidcock zette na een trage start het hele veld onder druk en ging er op imposante wijze ook van door met de winst. Gaan beide dat kunstje ook flikken in Val di Sole?

Terugblik World Cup crosscountry mountainbike Nové Město

Shorttrack (XCC)

Crosscountry (XCO)

Zaterdag 15 juni: ronde vier van de Downhill World Cup (DHI) 2024

Val di Sole levert zelden saaie wedstrijden op bij en dat zal in 2024 ongetwijfeld niet anders zijn. Het deelnemersveld bij de Elite Heren wordt elke ronde flink op z’n kop gezet door stuivertjes te wisselen tussen (inmiddels) veteranen zoals Loïc Bruni en jonge honden zoals Stevens-McNab en O Callaghan. Bij de Elite Dames zijn er ook verrassingen, zoals de Amerikaanse Newkirk die bij ronde drie in Leogang haast met de winst er vandoor ging. Ware het niet dat thuisrijdster Vali Höll – ondanks de enorme druk van het thuis rijden – duidelijk liet zien dat het parcours voor haar geen geheimen had. Decompressie in Val di Sole of wordt het gewoon Vali Höll di Sole?

Terugblik World Cup downhill mountainbike Leogang

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen Wereldbeker Mountainbike Val di Sole

Sinds 2023 is het volgen van de wereldbeker mountainbike een stukje minder gemakkelijk geworden. Althans, een betaalmuur werpt toch een drempel op. En als je alles live én zonder onderbreking wilt bekijken, dan ontkom je in Nederland niet aan een abonnement van Eurosport of Discovery+. Belgische kijkers kunnen terecht bij de Eurosport-kanalen. Eurosport zendt in Nederland ook een selectie van de wedstrijden en omkadering uit via z’n publiek beschikbare televisiekanaal*. Hieronder vind je een volledig overzicht van alle uitzendingen van deze UCI Mountain Bike World Cup 2024 in Val di Sole, Italië.

De Junior categorieën en Elite semi-finals bij de downhill en de U23-categoriën bij de crosscountry zijn gratis beschikbaar via livestream op YouTube en de website van UCI Mountain Bike World Series.

* Beschikbaarheid van het publiek toegankelijke televisiekanaal van Eurosport hangt af van je tv/internet-provider.

Uitzendschema

Vrijdag 14 juni 2024

Youtube (livestream)
15:00 uur – Semi-finale Downhill World Cup (DHI) – Junior Dames
15:30 uur – Semi-finale Downhill World Cup (DHI) – Junior Heren

Eurosport, Discovery+ (livestream)
17:00 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Dames
17:45 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Heren

Eurosport (TV**)
17:00 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Dames
17:45 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Heren

Zaterdag 15 juni 2024

Eurosport, Discovery+ (livestream)
11:15 uur – Finale Downhill World Cup (DHI) – Junior Dames
12:00 uur – Finale Downhill World Cup (DHI) – Junior Heren
13:00 uur – Finale Downhill World Cup (DHI) – Elite Dames
13:55 uur – Finale Downhill World Cup (DHI) – Elite Heren

Zondag 16 juni 2024

Eurosport, Discovery+ (livestream)
10:45 uur – Crosscountry World Cup (XCO) – Elite Dames
13:30 uur – Crosscountry World Cup (XCO) – Elite Heren

Youtube (livestream)
09:00 uur – Crosscountry World Cup (XCO) – U23 Dames
16:00 uur – Crosscountry World Cup (XCO) – U23 Heren

Eurosport (TV**)
01:30 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Heren (herhaling)
02:00 uur – Finale Downhill World Cup (DHI) – Elite Heren (herhaling)
03:00 uur – Crosscountry World Cup (XCO) – Elite Heren (herhaling)

** Alleen in Nederland

UCI Mountainbike wereldbeker kalender 2024 – World Cup MTB

Bron en meer info: ucimtbworldseries.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments