Mountainbike Challenge organiseert Trans Wales van 9-15 juni 2024

Het Verenigd Koninkrijk is prachtig. En elk gebied heeft zo zijn eigen karakter. Zo ook Wales: ruig, hoog en steil. Wil jij Wales eens ervaren zonder na te hoeven denken over de route, of waar je slaapt? Dan kun je vanaf 2024 terecht bij Mountainbike Challenge. Zij organiseren volgend jaar de Trans Wales: 5 dagen biken gegidst van plek naar plek, mét bagagevervoer.

Bij de Trans Wales 2024 rij je als groep bikers van plaats naar plaats, waarbij twee gidsen alles in goede banen leiden. Een derde persoon brengt jouw bagage van hotel naar hotel… maar staat ook dagelijks onderweg klaar met je lunch. Het is jouw taak om te fietsen, moe en vies te worden, en vooral te genieten van de rit en de omgeving.

Mountain Challenge Trans Wales 2024

Mooie trail-meerdaagse

In deze reis rijd je letterlijk dwars door Wales. Letterlijk crosscountry dus? Nee, het Nederlandse Mountainbike Challenge zet deze reis eerder neer als een trail-reis. Weliswaar kom je van alles tegen dat met een reguliere crosscountry-bike of lichte trailbike goed te rijden is, maar toch zit er ook zéker technische uitdaging in. Je rijdt tijdens de Trans Wales 2024 over trails in bos, door rivieren en over heide in de bergen van Snowdonia, The Black Mountains, The Cambrian Mountains en The Becon Breacons. Daarnaast rij je ook in enkele van de beste trail centers in het Verenigd Koninkrijk: Coed-Y-Brenin en Gwydir Mawr Trail, to name but a few…. Die afwisseling maakt het karakter van deze reis erg bijzonder en aantrekkelijk.

Als je niet beter zou weten, zou je ook geloven dat dit midden in de Alpen is!

Trans Wales 2024 traject

334 kilometers en 8.825 hoogtemeters scheiden startplek Llandudno aan de noordkust en het zuidelijk gelegen Brecon van elkaar. Dat doe je in vijf etappes, waarin je alle moois van Wales voor je kiezen krijgt. Volgens Mountainbike Challenge zijn de bergen in Wales hoger en steiler dan in Schotland, maar niet per se zwaarder. Dat komt omdat de ondergrond over het algemeen wat beter rolt. Er is meer bebouwing dan in Schotland, maar de afstand van dorp tot dorp is groter. Met het desolate gevoel komt het dus vast goed. Ook al omdat je meestal überhaupt geen idee hebt waar je bent, ook al sta je strak vóór een plaatsnaambordje. Spelling en uitspraak hebben in het Welsh namelijk werkelijk níks met elkaar te maken… Gelukkig mag je er op vertrouwen dat de gidsen wél weten waar je heen moet.

Tot slot: ook in Wales is het weer voorspelbaar in zijn onvoorspelbaarheid. En je bent onderweg in de bergen. Goede regenkleding is daarom een must.

Regenkleding werkt overigens niet tegen rivierwater…

Reisinformatie

De Trans Wales vindt plaats van 9 tot en met 15 juni 2024. De reissom bedraagt €1.375 en voor dat bedrag krijg je vijf mooie lange fietsdagen, volledige gidsing, 6 overnachtingen met ontbijt, bagagevervoer, lunch, en… omdat Mountainbike Challenge je fiets vervoert van en naar Wales, kun jíj een stuk makkelijker reizen. Treinen via London, vliegen naar Liverpool, of met de auto en de Ferry.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: mountainbikechallenge.nl

Op het moment van publicatie is het merendeel van de 14 beschikbare plaatsen nog beschikbaar.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments