Milka-Superior Bart Brentjens en Magura; dus 29er vork…

Berichtten we kortgeleden nog dat Bart Brentjens van Trek overstapt naar het Tsjechische merk Superior, valt vandaag het nieuws op onze deurmat dat Barts teamrijders ook op pad zullen gaan met een oude bekende van Bart. Magura.

Het persbericht weet te melden:
“Zijn gouden medaille van Atlanta 1996 behaalde Bart Brentjens samen met Magura, net zoals zijn wereldtitel in 1995. Zijn eigen mountainbiketeam, opgericht in 2009, reed dat jaar ook met Magura voorvorken. En in het vierde jaar van het Bart Brentjens MTB Racing Team gaan de renners wederom rijden met Magura voorvorken en remmen.”

“Ja… leuk voor ze” – hoor ik je denken. Absoluut, maar wat dit nieuwtje feitelijk betekend is dat Magura in 2012 dus een 29″ vork zal presenteren. Bart gaf immers zelf te kennen helemaal om te zijn voor 29ers en dat was juist ook één van de speerpunten in het persbericht over de samenwerking met Superior.

Het is ook niet meer dan logisch dat Magura met een 29er vork komt. De voorbije EuroBike liet al duidelijk zien dat de Duitse fietsindustrie nu toch ‘om’ is voor de grotere wielmaat en het zou vreemd zijn als Magura in deze op recalcitrante wijze geen gehoor zou geven.

Naast de in het persbericht vermeldde Durin Race 100 voorvork zal Barts team ook met de MT8 schijfremmen op pad gaan.

Bron: www.mountainbikeracingteam.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Speculative, your honor! ;-)

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Het lijkt mij alleszins plausibele deductie. Mooi werk!