Magura MT7-schijfremmen met HC3-remhendels als bundel

Pre-customized customized stoppers

De MT-remmen van Magura draaien al eventjes mee. Tien jaar om precies te zijn. Maar hoewel er in de basis niet echt iets is veranderd aan de Duitse-stoppers, zijn er wel varianten bijgekomen en zijn er diverse opties om de remmen naar persoonlijke smaak samen te stellen. Nu brengt Magura de MT7 HC3 Special Edition; een set krachtige stoppers met vierzuiger-remklauwen én de HC3-remhendels met ratio-verstelling die je normaal als losse upgrade koopt.

Om nu te zeggen dat we vaak nieuwsberichten van Magura krijgen, nou uh, nee. De Duitse onderdelenfabrikant grossiert de voorbije jaren niet echt in nieuwe producten. Het laatste échte nieuws dat de firma uit Bad Urach bracht was de compleet vernieuwde Vyron draadloze dropper zadelpen. Op het vlak van z’n remmen, daar waarmee Magura al jaren naam en faam mee maakt, blijft het betrekkelijk stil. De huidige generatie MT-remmen werd namelijk in 2014 geïntroduceerd en viert dus z’n tiende levensjaar!

Magura MT7 HC3

Magura MT7 HC3

Verworven smaak

De Magura-stoppers zijn toch wel een verworven smaak. Ze stonden bekend om hun ietwat sponzige aanvoelen. Niet dat ze daardoor minder goed remmen. Want aan absolute remkracht ontbreekt het de Magura-remmen niet. Maar juist door het minder abrupte einde van de slag in de greep, zijn de remmen juist erg goed te doseren. Maar dat gaat, in tegenstelling tot vrijwel alle andere remmen op de markt, dus gepaard met dus ook meer beweging in de greep. En dat vind niet iedereen even fijn.

Dat weten ze in Bad Urach ook. En om die reden heeft Magura in de voorbije jaren verschillende remhendels naar de markt gebracht. Inmiddels omvat het ‘customize your brake’-programma niet minder dan vijf verschillende remhendels. En met die remhendels pas je het remgevoel aan. Of in sommige gevallen alleen de ergonomie. De HC3-hendel biedt de meeste verstelling. Zo kun je de reikwijdte vrij eenvoudig verstellen, maar óók de verhouding tussen knijp- en remkracht. Je kunt met deze hendel dus je Magura-remmen atypisch-Magura laten aanvoelen, zo gezegd.

Alle optionele remhendels

Het ‘customize-your-brake’-programma omvat vijf verschillende remhendels voor de duurdere serie remmen met de Carbotexture SL-remgrepen. Daarmee kun je naar smaak de ergonomie en/of het remgevoel van je Magura-stoppers aanpassen.

Magura hendel overzicht

En niet alleen het functioneren kun je aanpassen, óók de kleuren. Zo zijn er zes verschillende klembeugels voor de remgrepen en twaalf verschillende accentringen voor de remklauwen. En je kunt zelfs de opdruk van de remgreep persoonlijk maken.

Magura MT7 HC3 als ‘special edition’

Dat ‘customizen’ van je rem gaat eigenlijk altijd uit van een basisremmenset die je vervolgens aanpast met los te kopen delen. Dat stuwt te prijs natuurlijk omhoog. Is de HC3 remhendel echter voor jouw dé verpersoonlijking die je bij een nieuwe remmenset zou willen, dan heeft Magura nu de MT7 HC3 als ‘special edition’. Oftewel: een complete remmenset die standaard al is voorzien van de HC3-hendel, waarbij je dus zelf de balans kunt instellen tussen maximaal doseren of absolute remkracht.

Magura HC3

De MT7’s zijn Magura’s vierzuiger-topmodellen, bedoeld voor het betere trail- en afdaalwerk. Magura levert de MT7 HC3 standaard met de Storm HC-remschijven met een diameter van 203 millimeter (voor en achter). De remklauwen zijn – zoals vanaf dag één – gesmeed uit één stuk aluminium, wat stijver zou zijn en een betere warmte afvoer belooft, aldus Magura. De set komt standaard met rode accenten, maar die kun je dus tegen een meerprijs nog wijzigen via het ‘customize your brake’-programma.

Magura MT7 HC3 schijfremmen customize your brake

Magura MT7 HC3 schijfremmen customize your brake

Magura biedt de MT7 HC3-bundel aan voor 399,90 euro voor de complete set schijfremmen inclusief de Storm HC remschijven. Dat is ruim 20 procent goedkoper dan een MT7 Pro remmenset die je vervolgens van een losse HC3-hendel upgrade voorziet.

Bron en meer info: magura.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments