5 juli: Wolder Off Road 2014

Vorig jaar was het al klei vet! Dit jaar op herhaling? Dat kan op zaterdag 5 juli aangezien Trailz 043 andermaal tijdens De Ronde van Wolder diverse offroad uitdagingen voorschotelt!

Come Ride With Us
Ook dit jaar kun je deelnemen aan zowel een Enduro Challenge, is er een pumptrack en wordt er een toertocht georganiseerd. Echter, geen ‘gewone’ toertocht, maar een heuze guided tour onder de titel Come Ride With Us. Waarbij die ‘us’ staat voor een klein team begeleiders van Trailz 043-bikers. Als lokalen weten zij als geen ander de leuke paadjes in de omgeving en kom je zodoende op plekken waar je met een gewone toertocht niet snel zult komen. “De lekkerste singletrails, pittige beklimmingen en flowy afdalingen: de diversiteit is groot. Je kunt zelf kiezen met welke groep je op pad gaat. Van spannende kindertochten tot en met de uitdagende All Day Epic, die letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoekt. Er wordt niet op snelheid gereden, maar wel op kwaliteit en aangepast aan de deelnemers en de omgeving. En als je lekrijdt, dan helpen onze rijders je graag!” – aldus de organisatie. De lengte van de tocht kan variëren van 10 tot maar liefst 75 km, naar gelang de categorie die je kiest.

Om deel te nemen aan de Come Ride With Us tochten dien je je in te vooraf in te schrijven via de website. De kosten liggen tussen de €7,50 en €17,50, afhankelijk van de gekozen categorie.

Enduro Challenge
De Enduro Challenge kende vorig jaar bijna 50 starters en dus kon er van een succes gesproken worden. De tweede editie is dan ook niet meer dan logisch. In plaats van een volledig uitgepijld parcours tussen de specials wordt ook hier gewerkt met kleine groepen onder begeleiding van een Trailz 043 gids die je van de ene naar de andere special begeleid. “…dus geen gehannes met kaarten of verdwenen pijlen” – aldus de organisatie.

Wolder_Enduro_003

Net als vorig jaar zal het kerkplein van Wolder het centrale punt van de wedstrijd zijn waar diverse obstakels en stellages opgebouwd zullen worden voor een heftige eerste stage. “De andere stages leiden je over zorgvuldig geselecteerde trails in de omgeving. Welke dat zijn, blijft top secret. Maar reken maar dat we ons stinkende best hebben gedaan om jou de beste stages voor te schotelen.” – meldt de website.

Pumptrack
Trailz 043 haalt alles uit de kast voor het evenement. Een Pumptrack mag dus niet ontbreken! De baan wordt de hele dag gebruikt bij verschillende onderdelen van het evenement. Na de middag zal er een pumptrack-battle plaatsvinden. Ben je een beetje handig op een pumptrack, met MTB of BMX? Dan ben je bij deze uitgenodigd om deel te nemen!

043Pumptrack

Kijk voor meer informatie, het programma en de inschrijfmogelijkheden op de website van Trailz 043: www.trailz043.nl/wolder-off-road-2014

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments