13-14 juli | Grunnduro 2024: Gravelbikepacking vanuit Groningen

150 of 250 km gravelen over onverharde paden in Noord-Nederland

In het weekend van 13 en 14 juli 2024 kun je met je gravelbike of bikepacker in Groningen terecht voor de Grunnduro. Voor inmiddels al weer de vierde maal wordt dit gravel- annex bikepackingevenement georganiseerd, waarbij je in twee dagen 150 of 250 kilometer ten zuiden van Groningen rijdt. De inschrijving voor dit meerdaagse evenement is geopend vanaf zaterdag 17 februari.

Grunnduro 2022 – Gravelroute Bikepacking Groningen

Grunnduro: géén wedstrijd maar een relaxed fietsweekend

Het ‘duro’ (van ‘enduro’) in Grunnduro zou je op het verkeerde been kunnen zetten, maar Grunnduro is expliciet géén wedstrijd. Je kiest bij Grunnduro uit een gravelroute van 150 of 250 kilometer. Beide routes zijn grotendeels onverhard en komen ongeveer op de helft (dus na circa 75, respectievelijk 125 kilometer) samen op dezelfde camping. Je neemt uiteraard zelf je overnachtingsspullen mee. Onderweg haal je stempels en ben je vooral op jezelf (en je fietsmaten) aangewezen, precies: bikepacking dus. Je rijdt grotendeels over onverharde paden en beide routes zijn dan ook goed te fietsen met een gravelbike, mountainbike of bij goed weer een racefiets of cyclocrosser met minimaal 33 mm brede banden, aldus de organisatie.

Overnachten op de kamping is géén must; je kunt er ook voor kiezen om zelf een overnachtingsplek in de regio de boeken. Je mist dan natuurlijk wel de gezelligheid van de andere deelnemers aan Grunnduro 2024.

Inschrijven vanaf 17 februari

Bij de Grunnduro 2024 is er ruimte voor 150 deelnemers. Meedoen kost 39 euro. Hiervoor krijg je beide routes als gpx-bestand, een stempelkaart, een gepersonaliseerd stuurbordje, koffie en koek bij de start en een ‘natje en droogje’ bij diverse stempelposten. Bovendien is een regiopakket van Komoot (ter waarde van € 8,99) en een aandenken (ter waarde van € 12,95) in de prijs inbegrepen.

De optionele kampeerovernachting inclusief een goed diner en ontbijt, waarbij zowel aan vleesliefhebbers, vegetariërs als veganisten is gedacht, kost 59 euro. Een tent en andere kampeerspullen dien je zelf mee te nemen.

Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 17 februari 8 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden: grunnduro.nl

Grunnduro 2022 – Gravel bikepacking Groningen

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments