Race Face Crank Boots – These boots are made for bangin’

Gewoon kopen, dat is mijn advies. Race Face Crank Boots, ter bescherming van je (dure) crankset. Leverbaar in tal van (on)subtiele kleuren, voor een adviesprijs van nog geen tientje.

Zo’n weinig substantieel onderdeel rechtvaardigt geen ellenlange review met achtergrond en gebruikerservaringen, maar een korte motivatie voor mijn openingszin kan ongetwijfeld geen kwaad. Zowat iedereen die zijn of haar fiets gebruikt op meer dan louter Nederlandse bosgrond krijgt er mee te maken: stenen. Stenen die in de weg liggen van je crankset. Een bochtje nèt te lang door trappen, een verkeerd voetje vóór, een obstakel over het hoofd zien… Na de klap van je crankarm op het stuk rots is de schade op z’n minst een diepe kras, maar vaker een hap uit je carbon of aluminium crank. Nu is zo’n oorlogswond zelden fataal, maar verzamel er meerdere en je cranks zien er uit alsof je ze als hamer gebruikt hebt.

Om die ‘hammered looks’ te voorkomen zijn er deze Crank Boots. “Made from a durable Race Face proprietary plastic blend” aldus RaceFace’s website. Vrij vertaald is het gewoon een rubberachtig kunststof. Ze zijn licht, simpel te (de)monteren en blijven lang goed. De mijne gaan al minstens anderhalf jaar mee, op zowel de XC fiets als de lompere bak (en dat zegt met mijn motoriek wat!). Zonder? Nooit!

RF_Crankboots01Race Face Crank Boots zijn er in twee maten: een brede, volumineuze editie voor carbon cranks van Race Face (joh!), SRAM en ongetwijfeld nog een paar merken, en een afgeslankte versie voor aluminium cranksets. Standaard worden ze geleverd bij o.a. de SixC van RaceFace.

RaceFace_Crank_Boot_2Na een half jaar gebruik en ontelbare aanvaringen is dit de schade

Adviesprijs: €7,90
Distributie: Oneway Distribution

Tekst: Eric Wictor
Foto’s: Jeroen van den Brand, Erik Nienhuis

Geplaatst in Reviews.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments