J.Guillem: want Jan-Willem was nog niet klaar met titanium…

5 jaar geleden berichtten we dat de Accell groep het van titanium frames bekende merk Van Nicholas had gekocht. Het geesteskind van Jan-Willem Sintnicolaas zag slechts 5 jaar daarvoor het levenslicht, nadat hij jarenlang de Europese verdeler was van Airborne Titanium. Accell schoof het ingelijfde merk onder één dak met Koga en Jan-Willem Sintnicolaas bleef er werken als ontwikkelaar.

Word logo

Maar werknemer zijn bij het bedrijf dat voorheen van jezelf was, is niet altijd even inspirerend. Jan-Willem vertrok met familie naar Mallorca en nam rust. Die rust gaf hem opnieuw inspiratie en motivatie. En nu, 5 jaar na de verkoop van zijn vorige merk is hij terug met een nieuw merk: J.Guillem. Guillem? Ja; zo spreken ze op Mallorca ‘Willem’ uit. Ook met zijn nieuwe merk zet hij vol in op titanium. Daarmee gaat J.Guillem dus rechtstreeks de concurrentie aan met zijn vorige merk, in de nichemarkt die titanium tegenwoordig is.

5 modellen, met Mallorca als inspiratie

Zijn nieuwe thuis, Mallorca, vormde de inspiratie en dat is terug te zien op de fietsen die J.Guillem introduceert. Alle vijf modellen zijn vernoemd naar bergen op Mallorca en de coördinaten staan op de frames vernoemd. De huidige line-up bestaat uit 3 racefietsen: de Formentor als high-end racer met hoekige buisprofielen, de Major als klassieke racer met klassieke ronde buisprofielen en de all-round en disc-only Orient. Offroaders hebben de keus uit de Tomir en Atalaya. Beide 29er hardtails, waarbij de Atalaya een Rohloff-only frame is.

Atalaya01

Atalaya02

Tomir01

Formentor01

Tomir03

Tomir02

Alle modellen zijn als los frame, frameset en als complete fiets te koop. Daarnaast levert J.Guillem – ook net als weleer – een reeks merk-eigen onderdelen, zoals sturen, stuurpennen en zadelpennen van aluminum, soms carbon en (uiteraard) titanium.

Men werkt op dit moment aan een dealernetwerk. Kun je daar niet op wachten, dan kun je je J.Guillem nu al online kopen.

Bron: www.jguillem.com

JB

Posted in Nieuws and tagged , , .