Trek World 2017: Veel carbon, eten en drinken én fietsen

Gisteren presenteerde Trek hun nieuwe line-up aan hun vaste dealers en de pers. Hoewel al het nieuws gedurende het jaar al min of meer binnen gedruppeld was, is zo’n moment een mooie round-up van alle nieuwigheden. De vernieuwde Slash 29 160 mm enduro fiets is daar de laatste iteratie van, maar ook een carbon Stache (29″ plus hardtail), de Fuel EX midfat en de nieuwe Fuel Ex en Remedy zijn allemaal de afgelopen maanden nieuw gepresenteerd.

Naast fietsen is er ook op (Bontrager branded) accessoire- en onderdelenvlak nog wat nieuws te zien: Zo zijn de Rhythm schoenen compleet vernieuwd, zijn zowat alle helmen voorzien van MIPS, is er een hele nieuwe serie aan carbon lichtgewicht wielen, ook met brede (40 mm) velgen én heeft Bontrager nu ook een eigen dropperpost (die met een retailprijs van €299,- je niet meteen de kop kost).

Naast het fietstechnische gedeelte was ook de entourage prima verzorgd. Biertjes proeven, een ijscoman, uitgebreide catering, testfietsen én een 2 kilometer lang testparcours (singletrack) op het terrein zelf, aangelegd door Patrick Jansen himself (befaamd vanwege zijn werk op onder meer de Utrechtse Heuvelrug).

Mocht je door dit artikel ook zin krijgen om even te gaan kijken, dat kan nog op zaterdag 20 augustus. Het is alleen al de moeite om even op de Fuel EX 9.8 27,5″ Plus fiets over het parcours te knallen!

trekworld01

Een hele schuur vol fietsen… wie wil dat nu niet?!

trekworld02

Persische tapijtjes, VW busjes en bier… waar heb ik die combi vaker gezien…

trekworld03

Of ze ook testfietsen hebben? Yes sir!

topfuelwomen

Oke, de kabelloop van de remote voor de demper ziet er niet uit zo, maar de babyblauwe iteratie van de TopFuel Women’s is erg geslaagd!

stache01

Carbon, 29″ en plus banden… de nieuwe Stache

stache02

stacheUSB

Nu ook met USB aansluiting?!

fuelexlowhigh

Voorheen werden de Fuel’s en Remedy’s standaard in de Low setting afgeleverd, tegenwoordig in high, zodat je nog lager en slacker kunt als je wil

slash01

Hebben hebben hebben! 29 inch wielen, 160 mm veerweg en een compleet carbon frame. Dit is de Enduro racebak waarmee je alles en iedereen zoekt kunt rijden

slash03

Niet langer een full floater ophanging van de demper, maar direct op het frame gemonteerd. Alleen zo kon Trek aan 160 mm veerweg in de nieuwe Slash komen

slash04

Euhm… Torro Rosso?

farleyfs01

En als je van gekkigheid echt niet meer weet wat je moet kopen, er is ook altijd nog een Farley Full Suspension fatbike…

CJ

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , .