NK Mountainbike Groesbeek

Groesbeek… hier begon het 2 decennia geleden allemaal. Met een NK georganiseerd door Jim van Overbeek en een World Cup in 1991 (ok, dat was Berg en Dal, maar dat ligt ook zowat om de hoek). Dit jaar was de eer wederom aan de Groesbeekse organisatie om het Nederlands Kampioenschap te organiseren. Met een bos zoals dit in je achtertuin, is dat natuurlijk een koud kunstje. Zonnig weer en spannende races deden de rest!

Als je wil weten wie op welke plek eindigde, kijk dan vooral hier. Velozine houdt het ditmaal op een serie foto’s die de sfeer en emotie van het weekend pakken.

Dames
De dameswedstrijd bleef spannend tot de laatste rond. Het was net het liedje van de kleine kleutertjes die op een hek zaten. Stuk voor stuk vielen ze eraf: Hielke Elferink omdat ze het simpelweg niet meer bij kon benen, Mirre Stallen vanwege een lekke band en Annefleur Kalvenhaar omdat Anne Terpstra in de laatste ronde haar gaskraan volledig opendraaide…

De start van de dameswedstrijd, traditioneel op de motorcrossbaan…
startdames

Anne voor bijna naamgenote Annefleur Kalvenhaar…
anneannefleur

Anne met Mirre Stallen in haar wiel, die in de voorlaatste ronde lek reed en zo de aansluiting met de andere 2 dames miste
annemirre

Hielke Elferink woont tegenwoordig in Duitsland en rijdt dus ‘Duits’. Ze reed lang in de kopgroep mee en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4e plaats.
hielke_elferink

Dolblij komt Anne Terpsta over de finish, na jaren er naast gegrepen te hebben, vielen alle puzzelstukjes nu voor haar op de juiste manier in elkaar!
annefinish

…en na zo’n zege mag je stralen!
annepodium

Beloften

De kleinste van de familie Slik (Jesper) wordt ook groter en won de beloften wedstrijd.
jesperslik

Elite heren
Voordat we het over de wedstrijd zelf hebben, wil ik jullie even meenemen in de gedachten van de mannen, zo vlak voor de belangrijkste wedstrijd op Nederlandse bodem. Dit is de wedstrijd waar het allemaal samen moet komen, waar menigeen een heel seizoen naar toe geleefd heeft. Alleen, wat gaat er die laatste minuut in hun hoofden om, voordat het startschot klinkt…?

“He HaaJee, gaat je vanaaf nog mee naar de disco… vet party jonguh!”
frankieportret

“Huh?! Mag ie dat dan van je teammanager…?”
hjmportret

“Godjonguh… die Jose kent zeveren, maar HJ en Franky spannen wel de kroon!”
rudiportret

“Hmm, das toch eigenlijk ook stom: als ik vandaag win, dan kan ik gewoon in hetzelfde shirtje doorrijden omdat ik vorig jaar bij de beloften won…”
michielportret

De wedstrijd dan… vanaf het begin was er een behoorlijke kopgroep bestaande uit Frank Beemer, Thijs Al, Bas Peeters, Michiel van der Heijden, Henk Jaap Moorlag, Thijs van Amerongen, Rudi van Houts en vast nog een paar die ik vergeet. Soms liepen er weer een paar uit om later weer te hergroeperen. Waar het in voorgaande jaren nog wel eens een saai verloop was, waarbij de onderlinge afstanden alsmaar groter werden, was het iedere ronde weer een verrassing wie er nu weer vooraan reed. En rijders die na een paar ronden op enige achterstand lagen, kwamen een ronde later vrolijk weer vooraan aansluiten. In de laatste ronde waren het Rudi van Houts en Michiel van der Heijden die met het gas erop de rest op een afstandje reden, om het onderling uit te maken…

Uittredend kampioen Hans Becking reed ronde na ronde naar adem snakkend achter de kopgroep aan, maar moest zijn meerdere in hen erkennen.
hansbecking

Geen NK mountainbike zonder crossers: hier Thijs van Amerongen die uiteindelijk 8e wordt.
thijsvanamerongen

Local Bas Peeters is altijd een geduchte tegenstander op een NK. Hij maakte de wedstrijd in de beginfase hard!
baspeeters

Yeah, nu kan Leo (van Zeeland) me echt niet verbieden om langs de McDonalds te gaan!
michielfinish

CJ

Geplaatst in Nieuws, Specials.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
10 jaren geleden

Geen Voske aan de start?

shiverer
shiverer
10 jaren geleden

Nee, ze hadden geen rustdag in de Giro..