Cyclocross TV-seizoen 2015-2016: deels achter de decoder!

Wat nou subtiele overgang van zomer naar najaar? Het regent, het regent… de paden worden (zeik)nat! Maar dat was je ongetwijfeld al opgevallen. Het spreekwoord luidt “De R zit weer in de maand”… de R van Regen inderdaad… én van cRoss!

Tijd om de crosser uit het ‘vet’ te halen en door het slijk te sleuren. Of om gewoon door te blijven buffelen op de dikkebandenfiets, net wat je wilt. Hoe dan ook: in beide gevallen kan dat vanaf nu weer gecombineerd worden met uitpuffen bij een nieuw seizoen cyclocrosswedstrijden, voor de TV of computer. Althans…

NKCX15_10

… dat wat je nog kúnt zien…
Voorheen kon je cross kijken op TV via de Belgische publieke zender Sporza. Zij zonden de regelmatigheidswedstrijden van de Soudal Classics en de Wereldbeker uit. Het eveneens Belgische, maar commerciële Vier was het thuis voor de Superprestige wedstrijden. Vanaf dit seizoen zal echter een groot aantal crossen worden uitgezonden via het digitale TV kanaal Play Sports van de commerciële zender Telenet. Dit is een open kanaal dat enkel door Belgische klanten van Telenet bekeken kan worden. Vooralsnog verdwijnt het dus nog niet achter een abonnement, maar aan de noordkant van de landsgrens zullen veel crossfans enkele crossen moeten missen, omdat Telenet niet in Nederland uitzendt! Sporza zal overigens wel samenvattingen van deze crossen uitzenden.

VZ-Tabor_J-NL-Stairs

Telenet zal voor haar uitzendingen nauw samenwerken met Sporza. Zo wordt onder meer de redactie gedeeld en zal ook Michel Wuys het commentaar doen bij beide zenders. Er is vooralsnog ook geen scheiding tussen klassementen per zender. Beide zenders zullen diverse crossen uitzenden, waarbij een aantal klassiekers zoals de Koppenberg cross en de Superprestige cross van Gavere bij Sporza te zien zullen zijn. Daarnaast kunnen de Nederlandse crossfans in elk geval alle Wereldbeker wedstrijden volgen via de livestream op het Youtube kanaal van de UCI. Ongetwijfeld zal er binnen afzienbare tijd ook via een achterdeur ergens nog wel een livestream online komen van de Play Sports uitzendingen.

Zoals je van ons gewend bent, zetten we alle ‘TV Crossen’ weer netjes op een rijtje. Je kunt je dit overzicht gemakkelijk vinden door hieronder te klikken, of op de permanente link op onze voorpagina.

CX_Calendar1516b

JB

Posted in Cyclocross, Nieuws.