Het strandrace-seizoen begint zondag 24 oktober… in Noordwijk!

De herfst is in volle gang. En voor veel wedstrijdrijders betekent dat het begin van het ’tweede’ mountainbikeseizoen van het jaar: de strandraces. Noordwijk trapt ‘m op zondag 24 oktober af met de Flexwinkel Strandrace.

Het afgelopen jaar was het aanbod aan strandraces – of beachraces zo u wilt – wegens pandemie nogal mager. De wedstrijd in Noordwijk is dan ook weer het eerste evenement in lange tijd waar bikers langs de harde vloedlijn kunnen scheuren over het Noordzeestrand. Volgens de organisatie:

“De wedstrijd in Noordwijk kent inmiddels een rijke historie. Naast de top van de strandracers stonden ook al bekende profs en ex-profs als Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Ramon Sinkeldam, Johnny Hoogerland en, man uit de Bollenstreek, Sebastian Langeveld al meermaals aan de start. Langeveld won tevens de laatste editie.”

 

Flexwinkel beachrace strandrace Noordwijk

Vergeleken met vorige edities is het parcours enigszins veranderd omwille van werkzaamheden. Waar men voorheen van Noordwijk naar Zandvoort reed en een rondje om Circuitzandvoort maakte, zal de Flexwinkel Strandrace nu uit twee rondes bestaan. Eerst duik je zuidwaarts richting Katwijk, om bij het afwateringskanaal te keren. Daarna trekt de wedstrijd noordwaards tot de noordzijde van gemeente Noordwijk. Na twee rondes is de finish op de Koningin Wilheminapromenade.

Behalve een klein peloton (ex)profrenners uit de wielerwereld is het evenment ook altijd populair onder recreanten. De voorinschrijving is allang gesloten, overigens. Maar daginschrijvingen op zondag 24 oktober zijn ter plekke nog mogelijk bij standpaviljoen De Zeemeeuw in Noordijk (vanaf 07:30 uur).

Meer info: mtbbeachrace.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments