BBB Innershield: 2-in-1 handschoen met infrarood technologie

We zeiden het afgelopen week al eerder: warmterecords worden gebroken en dus hebben we nog bijzonder weinig écht diks aan hoeven trekken dit najaar. Inmiddels is de winter officieel begonnen, maar nog altijd zien we tweetallige cijfers voor de temperatuur. Van winter kunnen we dus nog altijd niet spreken, maar bij een onbewolkte nacht, kan het ‘s ochtends toch al flink koud zijn. De kleding die je daar voor uitkiest is later op de dag vaak te warm. De truc is om met lagen te werken zodat je met het uit of aan doen van een laag, de temperatuur op en van je lijf kunt regelen.

Bij handschoenen heb je die keus eigenlijk niet of nauwelijks. Als je een koukleum bent, heb je ongetwijfeld dikke handschoenen paraat liggen voor de koudste dagen. Wordt het toch nog warm tijdens je rit, dan kun je weinig meer reguleren aan de temperatuur.

Triple B haakt in bij het laagjes-principe en komt nu met de Innershield binnenhandschoen:

Persbericht:

Momenteel is het buiten verre van winter en toch is het ’s ochtends en ’s avonds al best fris op de fiets. Het beschermen van je handen is daarom toch al noodzakelijk. Met de Innershield (BWG-27) handschoenen heeft BBB een uitstekend alternatief voor de echt dikke winterhandschoen.

Eigenlijk is de Innershield ontwikkeld als een binnenhandschoen die als extra laag functioneert tussen je huid en een dikke winterhandschoen wanneer de temperatuur richting waarden van de Elfstedentocht gaat. Echter in mildere omstandigheden kan deze handschoen uitstekend dienstdoen als eerste laag tegen de frisse buitenlucht. Wanneer de temperatuur verder stijgt kunnen de Innershield handschoenen eenvoudig opgeborgen worden in een zakje van je shirt, want ze zijn compact en licht van gewicht. Daalt de temperatuur echter toch tot onder het vriespunt, dan blijven je handen alsnog heerlijk warm wanneer ze gecombineerd worden met bijvoorbeeld waterafstotende dikke winterhandschoenen.

Zo is de Innershield met Far InfraRed (FIR) technologie, die het metabolisme en de microcirculatie van het lichaam bevordert, de perfecte 2-in-1 handschoen voor alle Nederlandse winteromstandigheden!

BBB_InnerShield01
Infrared technologie? Werkt dat? We belichtten en testten eerder al eens de BBB Ergoplus sokken met dezelfde technologie. De conclusie: ja het werkt.

Vervolg persbericht:

Productspecificaties:

  • Far Infrared technologie houdt handen warm en uiterst comfortabel door verbetering van het lichaamsmetabolisme en de microcirculatie;
  • Naadloze constructie;
  • Ideaal om te dragen onder een winterhandschoen tijdens extra koude dagen
  • Universele maat
  • Adviesverkoopprijs vanaf: €14,95

Voor wie nu – net als wij hier op de redactie – denkt: ‘Leuk, maar dat past toch nooit?!’: de Innershield is gemaakt uit een rekbare stof die slechts 0,9 millimeter dik dun is. Dat is in veel gevallen dun genoeg om in combinatie met typisch wat losser zittende winterhandschoenen goed te kunnen werken.

We vragen ons wel af in hoeverre het invloed heeft op de bewegingsvrijheid van de vingers. Zeker aangezien er maar één universele maat is. In combinatie met kleine handen zou er mogelijk meer stof van de Innershield kunnen opstropen. Er is maar een manier om daar achter te komen: laat die winter maar komen en we proberen het uit!

Bron: www.bbbcycling.com

JB

Posted in Nieuws.