Nog meer Intense nieuws: De Recluse – 150/140 mm AM fully

Een krappe twee weken terug trok Intense het doek van de nieuwe Primer 29. Een grote opfrisbeurt voor het programma van het merk uit Temecula, California lijkt gaande, want vandaag onthullen ze ook een nieuw all-mountain fully. Met 27,5” wielen, 140 mm veerweg achteraan en 150 mm veerweg vooraan is de nieuwe Recluse vrij vertaald en kort door de bocht een Tracer 275-light. Niet zo zeer qua gewicht, maar wat betreft veerweg en inzetbereik. De Tracer 275 is volgens Intense vooral een enduro-racer en schurkt vooral tegen het zwaartekracht-geassisteerde rijden; de Recluse met zijn vernieuwde VPP veersysteem is meer een veelzijdige all-mountain machine.

De nieuwe Recluse deelt veel met de eerder geïntroduceerde Primer. Niet alleen qua uitstraling en de update aan het veersysteem, ook dit frame is er in twee uitvoeringen. Een ‘gewone’ Recluse en een Recluse SL waarbij een hogere kwaliteit carbon is toegepast en de hardware in titanium is uitgevoerd om in totaal zo’n 250 gram gewicht te besparen ten opzichte van de iets prijs-gunstigere ‘gewone’ uitvoering.

RecluseFTY_TRQ01

Het frame komt – uiteraard – met 148 Boost inbouwbreedte, de kabels lopen binnendoor en een Direct Mount voorderailleur montage is ook voorzien en er is zelfs ruimte voor een bidon. Qua geometrie is er eigenlijk weinig nieuws aan dit nieuws: Die is namelijk lang en lui, dat mag geen verrassing zijn.

IntenseRecluseGeo01

Uitvoeringen en prijzen

Er zullen 5 compleet verschillende afmontages beschikbaar zijn en het SL frame is ook los leverbaar. De Factory en Pro versies zijn er in de kleuren mat-turquoise/mat-grijs en mat-rood/mat-grijs. Bij de Expert en Foundation modellen kun je kiezen uit mat-oranje/mat-mangenta of mat-zwart/glanzend-zwart.

De prijzen zijn, zoals te verwachten, heel intense…

Recluse SL Factory € 12.498,00
Recluse SL Pro € 8.698,00
Recluse SL Pro Plus € 7.798,00
Recluse Expert € 6.798,00
Recluse Foundation € 4.998,00
Recluse SL frameset € 4.198,00

 

Bron en meer info: www.intensecycles.com
Distributie in de Benelux: www.vossportsvision.nl

Posted in Nieuws and tagged , , , , , .