Video Vrijdag: World Cup DH Fort William & BC Bike Race

En toen stond het volgende weekend al weer voor de deur. Een lang weekend, voor velen zelf. Tijd voor video’s. Twee in dit geval.

Parcours verkenning WC DH Fort William

In het Franse Lourdes ging de Fransman Alexandre Fayolle iet wat onverwacht met de overwinning aan de haal bij de eerste ronde van de wereldbeker Downhill. Het weer, dat voor de laatste 10-15 rijders omsloeg, had daar uiteraard een handje in. Dit weekend mag er opnieuw om het hardst worden afgedaald op een klassieke locatie: Fort William, Schotland.

Uiteraard zijn de ogen gericht op de Fayolle; zou ie ook met ‘gelijk weer voor iedereen’, zich kunnen meten met de top? Grote afwezige is uiteraard Mathieu van der Poel. Want… waarom eigenlijk ook niet? De eerste fietsdiscipline die hij niet kan, moet volgens mij nog worden uitgevonden.

Deze World Cup draait (met extra gyroscopische werking…) om 29ers. In Lourdes probeerden sommigen de grootste wielmaat al uit, maar niet elke fabrikant had een groot-wiel-downhiller klaar. Dat is inmiddels anders en het is dan ook ‘talk of the town’… Zou het vernieuwde parcours in Fort William gunstig uitpakken voor de 29″ keuze? Of maakt het geen geschil? Oordeel zelf hoe snel het parcours er bij ligt, onder deskundige begeleiding van Claudio Caluori:

Uiteraard zijn de wedstrijden live te volgen via de gebruikelijke livestream van Redbull.tv.

  • Elite Dames – Zondag 4 juni om 14:00 uur
  • Elite Heren – Zondag 4 juni om 16:00 uur

BC Bike Race: Ten

In de categorie ‘episch’ is er ook nog een wedstrijdje in British Columbia, Canada. De BC Bike Race. De organisatie heeft zojuist een nieuwe, ‘feature length film’ uitgebracht ter ere van haar 10 jarig bestaan: Ten.

Daarbij volgen ze de racers en crew tijdens hun intense week en geven meer achtergrond bij een (inmiddels) monument onder de meerdaagse wedstrijden. De omgeving waarin de wedstrijd zich afspeelt heeft een enorme aantrekkingskracht op bikers uit alle windstreken.

Posted in Video Vrijdag.