Zondag 22 mei: World cup downhill, Fort William

World cup downhill ronde 2: parcours-preview en uitzendschema

Je zou het al haast zijn vergeten, maar eind maart vond de aftrap plaats van de wereldbeker downhill in het Franse Lourdes. Nu, twee maanden later, zijn we pas toe aan ronde 2 in de downhill world cup van 2022. Plaats van handelen: het hoge noorden van Schotland, Fort William om precies te zijn. Daar staat de dames en heren downhillers het langste parcours van de wereldbeker 2022 te wachten in het mountainbikemecca van het Verenigd Koninkrijk.

Wereldbeker downhill 2022 Fort William, world cup dh

Terugblik World Cup downhill, ronde 1, Lourdes, Frankrijk

Het is inmiddels al weer twee maanden geleden dat het downhillseizoen op gang werd getrokken in Lourdes, Frankrijk. En wat een opening was dat…! Om je geheugen op te frissen, kijken we nog even terug:

Terugblik en parcours preview World Cup Downhill Fort William, Schotland

Het parcours in Fort William, Schotland, is niet het steilste van deze de wereldbeker downhill 2022, maar wél ruig en zeker de langste. Sinds 2002 wordt er op het hoogste niveau afgedaald en het is een parcours dat zelden saai is.

In 2020 en 2021 vond er géén wereldbeker downhill plaats op Ben Nevis, Schotland’s hoogste berg. We moeten dus al terug naar 2019 voor de laatste editie, waarbij Rachel Atherton en Amaury Pierron de winst pakten. Rachel start overigens dit weekend weer bij een wereldbeker, nadat ze er even tussenuit was wegens de geboorte van een dochter.

Laurie Greenland en Jackson Goldstone nemen je mee over het parcours zoals dat er vandaag bijligt…

Livestreams wereldbeker downhill, ronde 2: Fort William

Redbull zendt op zondag 22 mei de downhillwedstrijden van deze tweede ronde in Fort William uit via livestreams. Zowel de wedstrijden van de elite dames en heren zijn te volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema

Zondag 22 mei 2022

13:25 uur – Downhill finale (DHI) Elite Dames
14:45 uur – Downhill finale (DHI) Elite Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments