Ontsnap de hitte: Slippery Style in Funpark Skidôme Rucphen

Zondag 4 augustus

Als je wat van de Nederlandse fietsgeschiedenis kent zou je kunnen denken dat het fietsen is uitgevonden in West-Brabant. Menig topwielrenner komt er vandaan en de fietscultuur is er dan ook diepgeworteld. Niet alleen op de weg pionieerde de regio, óók in de sneeuw. Althans, zo claimt Funpark Skidôme Rucphen, met de organisatie van ‘Het eerste mountainbike event in een indoor skihal!’, gehouden op komende zondag, 4 augustus.

Het is echter een goed bewaard geheim dat dit jaren geleden ook in onder meer Montana Snowcenter in het Oost-Brabantse Westerhoven werd gedaan. Hoe dan ook: mocht je nog oververhit zijn van code oranje-rood van vorige week, dan kun je komende zondag dus terecht op de skipiste in Rucphen voor het ‘Slippery Style’ evenement. Was het indoor snowbike evenement in Westerhoven destijds een heuse (en even zo gedateerde) dual slalom, bij dit evenement draait alles om je stijl. Deelnemers worden getrakteerd op een afdaling met allerlei obstakels.

‘Slippery Style’ begint om 12.00 uur, waarbij je letterlijk kunt freestylen (zonder wedstrijdelement) en mee kan doen aan de stijlcompetitie tot 14.00 uur. 2 uur snowbike-in-de-zomer kost je €19,50, tenzij je nog geen 13 bent of ouder dan 65; je betaalt dan €17,50.

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de Facebookpagina van Funpark Skidôme Rucphen.

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , , , , , , , , , .