Video vrijdag: Val di Sole

Een driedubbel weekend!

Ik kan er wel aan wennen: dubbele raceweekends tijdens de Wereldbeker zoals vroegâh… Op zaterdag de downhill, op zondag de cross country. Dit weekend is het doen in het Italiaanse Val di Sole en het blijft niet bij downhill en cross country alleen. Voor het vijfde jaar op rij organiseren ze daar in dit weekend ook het Wereldkampioenschap 4-Cross! Hét spectacelnummer dat – nog steeds onbegrijpelijk – van de Wereldbekerkalender verdween, heeft gelukkig nog wél een WK.

En hoewel het dus plaatsvindt in de ‘vallei van de zon’ ontbreekt het er niet aan regen. De voorbije dagen en vandaag tijdens de XC Short Track was het nat. Alsof de parcoursen nog niet uitdageng genoeg waren? Ja, naast het Black Snake parcours voor de downhill is nu óók het cross country uitdagend. Dat was in de voorbije jaren (helaas) anders, terwijl het terrein zich prima leent voor een attractieve ronde voor de heren en dames cross country. Aan de kritieken is nu gehoor gegeven.

We blikken alvast eventjes vooruit op de downhillwedstrijd van zaterdag met een course preview door Marcelo Gutierrez:

Eliot Jackson bespreekt met Bernard Kerr hoe de zwarte slang getemd kan worden:

Wyn Masters is ook weer van de partij, WynTV:

Redbull.tv Livestreams

Helaas moeten we het 4-cross geweld missen, tenzij je zelf ter plaatsen bent. Overweeg je dat nog? Begin dan maar alvast met autobahnen; de finale is vanavond al.

De downhill en cross country wedstrijden zijn wél te volgen via www.redbull.tv:

Zaterdag 3 augustus
Heren en dames Elite downhill – Uitzending vanaf 12u30

Zondag 4 augustus
Dames Elite Cross country – 12u00
Heren Elite Cross country – 14u45

Geplaatst in Nieuws en getagd met .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments